Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Externí disk k tv

Od: martusena odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,potřebuji poradit s výběrem vhodného externího disku,databanky,či něco podobného cca něco kolem +- 1Tb ,pro zapojení do TV!

Chci filmy,které máme uložené na flash,"přetáhnout"do tohoro zařízení a bude nám sloužit jako "banka filmů"...Chci se jednoduše zbavit těch několika flashek a chci je sjednotit do tohoto zařízení...

Znovu opakuji potřebuji toto zařízení do TELEVIZE ,ne pouze do PC,či notebooku...!

Od různých prodejců jsem zatím nedostala moc vstřícnou odpověď,proto to zkouším zde a děkuji za odpovědi..

P.s.ještě snad jedna věc,-nejedná se mi o nhrávání filmů přímo z televize,ale chci toto zařízení používat pouze k přehrávání filmů!.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

edudant
hodnocení

3x
Tak tazatel se asi myslím nebude chtít zaobírat Chromecast, DLNA, nebo jiným připojením. Kupte si jakýkoli přenosný disk, všechny filmy ze všech flešek a třeba i z počítače na něj zkopírujte a připojte ho k televizi. Jen pozor na formáty, které podporuje vaše televize. Ne úplně všechny by musely jit přehrát.

hodnocení

1x

Je celkem jedno, jestli disk použijete k PC, nebo k televizi. Pokud chcete cokoli uložit, je dobré mít více míst k uložení, ale nikoli flash disk. "flešky" jsou vhodné pro přenos souborů, ale ne pro ukládání, jsou často poruchové. Pokud použijete externí disk pro uložení filmů a následné přehrání v televizi, je dobré použít disk, který má externí napájení, aby se v televizi nezatěžoval USB port.Také na tento disk pak nelze nahrávat z televize. Já používám pro uložení filmů a dalších souborů NAS Synology (má dva pevné disky, každý asi 3Tb, nastavené v zrcadlení), do kterého má přístup jak televize, tak PC, což zjednodušuje manipulaci se soubory. Film třeba stáhnu do PC a pak ho jen přepoššlu do NAS, kde mám vytvořené různé složky, např. České filmy, Zahraniční filmy, Seriály a pod. Zrcadlení zajistí, že i v případě poruchy jednoho disku, nepřijdete o data a po výměně vadného disku, vše funguje dál. K počítači mám NAS připojen kabelem, do televize jde pak signál z NAS pomocí domácí WiFi. NAS má mnoho dalších možností využití. Pro jistotu pak mám ještě pro některé dokumenty externí disk Samsung 1Tb, připojený trvale k PC kabelem.

hodnocení

0x
Jestli nepotřebujete disk na nahrávání a máte potřebný obsah v počítači, kde ho chcete nechat pak je zbytečné ještě ho duplikovat na další disk. Stačí využít chromecast nebo dlna. Pokud ho televize podporuje. m.avmania.zive.cz/...
Samozřejmě jestli jde primárně o to na disk zálohovat, tak to je něco jineho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]