Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřebuji poradit s výběrem vhodného externího disku,databanky,či něco podobného cca něco kolem +- 1Tb ,pro zapojení do TV!
Chci filmy,které máme uložené na flash,"přetáhnout"do tohoro zařízení a bude nám sloužit jako "banka filmů"...Chci se jednoduše zbavit těch několika flashek a chci je sjednotit do tohoto zařízení...
Znovu opakuji potřebuji toto zařízení do TELEVIZE ,ne pouze do PC,či notebooku...!
Od různých prodejců jsem zatím nedostala moc vstřícnou odpověď,proto to zkouším zde a děkuji za odpovědi..
P.s.ještě snad jedna věc,-nejedná se mi o nhrávání filmů přímo z televize,ale chci toto zařízení používat pouze k přehrávání filmů!.
Je celkem jedno, jestli disk použijete k PC, nebo k televizi. Pokud chcete cokoli uložit, je dobré mít více míst k uložení, ale nikoli flash disk. "flešky" jsou vhodné pro přenos souborů, ale ne pro ukládání, jsou často poruchové. Pokud použijete externí disk pro uložení filmů a následné přehrání v televizi, je dobré použít disk, který má externí napájení, aby se v televizi nezatěžoval USB port.Také na tento disk pak nelze nahrávat z televize. Já používám pro uložení filmů a dalších souborů NAS Synology (má dva pevné disky, každý asi 3Tb, nastavené v zrcadlení), do kterého má přístup jak televize, tak PC, což zjednodušuje manipulaci se soubory. Film třeba stáhnu do PC a pak ho jen přepoššlu do NAS, kde mám vytvořené různé složky, např. České filmy, Zahraniční filmy, Seriály a pod. Zrcadlení zajistí, že i v případě poruchy jednoho disku, nepřijdete o data a po výměně vadného disku, vše funguje dál. K počítači mám NAS připojen kabelem, do televize jde pak signál z NAS pomocí domácí WiFi. NAS má mnoho dalších možností využití. Pro jistotu pak mám ještě pro některé dokumenty externí disk Samsung 1Tb, připojený trvale k PC kabelem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.