Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdílná hlasitost programů

Od: schimpy odpovědí: 4 změna:
Zdravím,
možná se to už probíralo, ale zajímalo by mne, proč je každý program jinak hlasitý? Je to dáno špatným nastavením TV (soundbarem), nebo je to čistě vysíláním? Kdysi se někde řešila tahle debata, že bude jednotná hlasitost, ale když přepínám a jeden program je potichu, přepnu na jiný a ten doslova řve, až se někdy i leknu. Máte to stejně nebo někde dělám chybu? Díky ;)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Obvykle je rozdíl hlasitosti mezi normálním vysíláním a reklamním blokem... reklama je hlasitější. Některé televizory mají v nastavení eliminaci tohoto jevu.

Že by byly různě hlasité programy jsem nezaznamenal. *nevi* Takže asi problém v nastavení.

Případně mě ještě napadá, že to může být věkem - odchází něco v elektronice, ale tohle si netroufám odhadnout.

schimpy
hodnocení

Reklamy vím, že jsou hlasitější, ale děje se to právě i tehdy, když jede film/hudba/dokument/pořad aj.).

kepler*
hodnocení

0x

Ne, reklamy už dávno nejsou hlasitější, než ostatní vysílané programy, To už bylo dávno ošetřeno zákonem, protože si na to jidé stěžovali. Jednotlivé kanály mohou být opravdu hlasitější, ale to na TV neovlivníš, už jsou takto vysílány. Existují ale programy pro PC, které úroveň hlasitosti dokáží sjednotit a dokonce i takové, které ti umožní rozeznat něco na obrazovce, když jde o scény točené v noci

Ale jsou. Často se nad tím rozčiluju. A funkce normalizace hlasitosti s ní zase divně čachruje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]