Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím nahradit ovladač od televize

Od: protlacek1 odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

mám prosbu. Hledám náhradní ovladače k těmto televizím. Je to z důvodů, že oba ovladače mají propadlé tlačítka a už některé tlačítka nereagují.
První ovladač od televize je k TV:
Model - Sencor SLF22F53M4

Druhý televizor:
Model - Sharp LC-32DH500S
Kde se mám poptat. Popřípadě nějaké odkazy na internetu budou moc fajn.
Děkuji a s pozdravem.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Sharp třeba tady...nevíme stávající typ ovladač, porovnejte...a Sencor

doplněno 06.10.20 22:20:

Sencor, asi model SLE...ne SLF... přesně tady originál i náhrada

doplněno 06.10.20 22:22:

Zde Sharp, originál i náhrada

protlacek1
hodnocení

Díky moc za odpovědi. Určitě to využiji. Nejdříve zajdu za prodejcem, protože mi prodal dva ovladače, které i na kodoval, ale nefungují. Zkusím to s ním vyřešit, pokud to nepomůže určitě tuto stránku využiji.

hodnocení

4x

Ještě by byla možnost chytrý telefon.

Ale musí mít infraport.

Pak stačí stáhnout aplikaci na ovládání televize.

Některé aplikace umí ovládat úplně vše, od TV,video, DVD,satelit, až po ovládání sluneční markýzy.

V mobilech xiaomi s infraportem je apka na ovládání "téměř všeho" ale zrovna Sencor v seznamu podporovaných značek chybí.

hodnocení

4x

Jste-li zručný, oprava za 60 Kč: ges.cz/...

Gumky s lepidlem pro opravu dálkových ovladačů, mívají k prodeji i v opravnách TV. V celé naší rodině ověřeno k plné spokojenosti. Nejvíce úsilí dá rozloupnout ovladač pomocí například plastikové staré karty. Někdy je potřeba setřít z pryže konzervační (změkčující) gel hedérkou kvůli lepení na čistý povrch.

hodnocení

3x

Já jsem vyfotil štítek na televizi, poslal jsem to sem:

dalkove-ovladace.cz/...

popsal jsem jim závadu na ovladači a oni mi poslali několik možností. Od opravy přes levný ovladač až po orginál.

kepler*
hodnocení

2x

Existují i univerzální ovladače, ale jsou dražší. Poptej se v prodejně.

hnisavyvred
hodnocení

2x

Ja mozem doporucit programovatelny dialkovy ovladac Superior Freedom. Vyrobca k tomu ma program s obrovskou databazou TV, takze si mozete skontrolovat ci podporuje aj Vas model TV (velmi pravdepodobne ano). Ovladac sa cez USB pripoji s PC, v programe si najdete Vas model TV a za par sekund sa ovladac naprogramuje. Odpojite a mozete pouzivat.

Toto dialkove ovladania zial nie je uplne siroko dostupne, napr. v Alze ho nemaju, ale stoji par korun, mam ho asi mesiac a funguje bez problemov. Rozhodoval som sa aj podla tejto skvelej podrobnej recenzie satelitnatv.sk/...

hodnocení

2x

Vietnamci prodávají univerzálmí dálkové ovladače, s kterými mám dobré zkušenosti. Podle návodu se nastaví příslušný kód, který vypne televizi a pak už fungují i ostatní tlačítka na hlasitost nebo přepínání kanálů. Cena je 100 - 200 Kč.

hodnocení

0x
Osobně bych nekupoval nic a TV ovládat přes mobilní telefon. Ale mnoho telefonů dnes IR port nemá, to je pravda.
protlacek1
hodnocení

Díky za odpověď. Můj telefon takovou funkci bohužel nemá. Navíc ten ovladač neni pro mně. Je pro starší paní. A ta se novým věcem nenaučí. Chce to ten ovladač.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]