Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

5x neúspěšná reklamace autokamery

Od: papouch01® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

zakoupil jsem v Alze autokameru MioMivue. Po Čase se v autokameře při nahrávání a následném vložení videa do PC, tak na záznamu je slyšet jakési "chrastění", zkrátka zvuk, který tam být nemá.

Autokameru jsem 2c reklamoval v Alze, ale tam nebyli schopni ji opravit, vždycky tam přehráli software nebo tak něco a s tou samou vadou ji vrátili nazpět.

Došla mi trpělivost a kameru jsem tedy 2x opět neúspěšně reklamoval u VSP data, kde jejich servis na vadu přišel, vyměnil desku (2x), ale opět to nepomohlo.

Nyní se chystám v pořadí již po páte autokameru reklamovat (asi to znovu pošlu do VSP data). Ale toto už mne přestává bavit.

Autokamera je celou dobu v záruce, ale skoro stejnou dobu jako ji mám, tak jí posílám po všech čertech na bezúspěšné reklamace.

Proto se chci zeptat, jde se bránit nějak jinak, než donekonečným reklamováním?

Mohu jim to nacpat zpátky do chřtánu a pořadovat vrácení peněz?

Předem děkuji za rady a odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Neúspěšná reklamace? Z popisu vyplývá, že reklamaci uznali a nějak se chybu snažili napravit. Pro vás je důležité, zda reklamace byla uznána, nebo ne. Pokud ano a potřetí budete reklamovat stejnou závadu, můžete žádat o vrácení peněz.
hodnocení

Je to komplikované, v Alze nejdřív nic nenašli, i když ta chyba tam naprosto zjevně je, tak tam pouze přehráli program. Volal jsem jim a vylíčil, že jsem s nimi nespokojený, tak mne odkázali na nějaké jejich smluvní středisko, těchto autokamer, to jsou ty VSP. Tam jsem kameru 2x poslal, v obou protokolech je napsáno, že se závada projevila a oni tam vyměnili nějakou desku.

Bohužel i přes to, je kamera stále stejně poškozená...

re4zon
Mate dve uznane reklamace, pri treti narok na odstouor i od smlouvy. Odneste to do alzy s kopii protokolu od vsp a reklamujte s zadosti o odstoupeni.

hodnocení

0x

Co je na protokolech o opravě? Uznali reklamace?

Já jsem požádal Alzu o výměnu zboží za jiné, dali mi peníze.

doplněno 04.10.20 18:25:

Já to neposílal do VSP, ale a vždy si to poslala ALZA. U jiné reklamaci jsem zasílal přímo do VSP a vždy zaplatili i dopravu.

hodnocení

V protokolu je napsáno něco že se chyba projevila a oni s tím něco dělali (v Alze přehrávali, ve VSP vyměňovali), ale nic z toho zjevně nepomohlo... Nechápu že si to neodskouží, než to pošlou...

senior
hodnocení

0x

Reklamace dvakrát u Alzy.

Po třetí u VSP data. Zde zásah do výrobku, tím pádem ztráta dvouleté záruční lhůty u prodejce Alza. Reklamaci již neuznají.

Můžete už pouze reklamovat ,,opravu,, u VSP data. A to stejně píšete, že asi tak uděláte.

Nikdo Vám už nákupní cenu za kameru nevrátí.

Zde už pomůže jenom soudní znalec.

Ještě se optejte na radu na d-Testu, kde s reklamacemi mají velkou zkušenost. Můžete telefonicky, nebo dotaz zaslat.

dtest.cz/...

hodnocení

Není to pravda na ty VSP mne odkázala přímo Alza, jelikož je to jejich smluvní partner na opravy těchto autokamer

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]