Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Doma řeším jedno nedorozumění, když mám vodič na kterém je napsáno 1,5 mm2, ale mě zajímá proč má průměr jinou hodnotu (1mm). Jelikož když se dívám na různé návody tak se tam vyskytuje průměr ale i průřez a já nikdy nevím co si mám vybrat, tudíž nevím co si mám koupit na daný projekt
Dokázal by mi někdo poradit?
Díky
Teď jsem si všiml, že jsi na základce a plochu kruhu jste neprobírali. Tak to potom jo. To Tě omluvá a navíc šlechtí, že ve svém věku se zajímáš. Takže plocha kruhu S= pí x d² /4. S tím, že pí je konstanta (tzv. Ludofovo číslo) v tom nejjednodušším pojetí zaokroulené na setiny řekněme 3,14. Ale ve skutečnosti je daleko delší (má mnoho čísel za desetinou čárkou.
Potom ještě existuje méně praktický vzoreček pro výpočet plochy a to je S= pí x r².
Oba vzorečky Tě dovedou ke stejnému výsledku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.