Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Systém pro digitalizaci VHS záznamů

Od: makrofag® odpovědí: 9 změna:

Ahoj!

Prosímvás, existuje nějaký převodní systém VHS záznamů na záznam digitální? Myslím systém, který je běžně ke koupi dělaný právě pro tento účel. A pokud není běžně ke koupi, přesměrujte mě prosím na stránky, kde se této problematice věnují a kde bych mohl najít to, co hledám. Anebo mi přímo napište, jak byste VHS záznam převedli. Na kolik taková sranda přijde?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dej na vyhledávač google: digitalizace VHS záznamů. Podívej se na odkazy a najdeš, prodává se a není tak drahý, tuším tak 3-4 stovky. Koupil jsem něco takového před 2 roky v Lidlu. Zkus i e-shop Lidl, možná mají.

hodnocení

Díky!

Tady chlápek mi dobře poradil. To je ono, viďte?

hodnocení

3x

Nekupuji žádné zařízení, ale poradím si s tím, co mám doma. VHS přehrávač propojím s rekorderem a přehraju záznam na pevný disk rekorderu (zde ještě mohu vystřihat části, které tam mít nechci). Pak pomocí DVD RW přenesu do PC a dál už se záznamem pracuji jako s každým jiným videem. Je nutno upozornit, že kvalita videa závisí na původní VHS nahrávce. Nějaké velké zázraky s tím nelze dělat, maximálně tak vystřihat poškozené části, nebo případné reklamy.

hodnocení

Díky za radu feraxi.

28.09.20 15:31

Není zač.

hodnocení

2x
Ahoj, pokud ti stačí digitalizace ve smyslu jen vypálit na DVD, tak já takhle přehrával VHS na obyčejném DVD rekordéru. Jen propojíš obě zařízení kabelem a spustíš. Záznam se nahraje na interní hardisk, odkud je možné ho i upravit a vypálíš. Viděl jsem použité rekordéry na bazoši i za 500Kč
hodnocení

Díky díky Pavle!

28.09.20 11:55
Není zač :)

hodnocení

0x

VHS záznam bych převáděl v případě, kdybych měl na něm uloženu nějakou výjimečnou vzpomínku, například na rodinného příslušníka a podobně. Jiné věci (hrané filmy atd...) nemá smysl převádět, kvůli nízké vstupní kvalitě.

Ceny služeb obyčejného převodu se pohybují 600-1500 Kč podle délky nahrávky (2-5 hod). Ceny u složitějších operací (čištění, eliminace otřesů, barevné korekce, korekce šumu atd...) jsou samozřejmě vyšší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]