Nejste přihlášen/a.
Ahoj!
Prosímvás, existuje nějaký převodní systém VHS záznamů na záznam digitální? Myslím systém, který je běžně ke koupi dělaný právě pro tento účel. A pokud není běžně ke koupi, přesměrujte mě prosím na stránky, kde se této problematice věnují a kde bych mohl najít to, co hledám. Anebo mi přímo napište, jak byste VHS záznam převedli. Na kolik taková sranda přijde?
Nekupuji žádné zařízení, ale poradím si s tím, co mám doma. VHS přehrávač propojím s rekorderem a přehraju záznam na pevný disk rekorderu (zde ještě mohu vystřihat části, které tam mít nechci). Pak pomocí DVD RW přenesu do PC a dál už se záznamem pracuji jako s každým jiným videem. Je nutno upozornit, že kvalita videa závisí na původní VHS nahrávce. Nějaké velké zázraky s tím nelze dělat, maximálně tak vystřihat poškozené části, nebo případné reklamy.
VHS záznam bych převáděl v případě, kdybych měl na něm uloženu nějakou výjimečnou vzpomínku, například na rodinného příslušníka a podobně. Jiné věci (hrané filmy atd...) nemá smysl převádět, kvůli nízké vstupní kvalitě.
Ceny služeb obyčejného převodu se pohybují 600-1500 Kč podle délky nahrávky (2-5 hod). Ceny u složitějších operací (čištění, eliminace otřesů, barevné korekce, korekce šumu atd...) jsou samozřejmě vyšší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.