Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prosím o názor jestli je lepší použít ekvalizér v mobilu(aplikace) při poslechu internetového rádia(o kvalitě rádia je bezpředmětné mluvit) přes bluetooth adapter a zesilovač nebo je lepší korekce zvuku při vynechání ekvalizéru v mobilu a přehnat signál z bluetooth adapteru přes ekvalizer z hifi věže a pak do zesilovače.Má to smysl?Děkuji.
Použití ekvalizéru v domácích podmínkách obecně, nemá moc smysl. V kombinaci kterou uvádíte..už mi to přijde vyloženě jako hloupost.
Ale jestli Vám to konkrétně něco přinese a která varianta bude "lepší", to zjistíte jedině poslechem na "vaše vlastní uši".
Máte pravdu,při poslechu originálních cd nepoužívám ekvalizér,není zapotřebí,ale jelikož kvalita zvuku int.rádií je víc než katastofální ,tak zvuk aspon trochu musím upravit ekvalizérem,jinak se to nedá poslouchat.Používám placenou aplikaci v mobilu,pomocí které ten zvuk aspon trošku upravím,ale leží mi doma nevyužitý ekvalizér a tak mně napadlo vypnout aplikaci v mobilu a prohnat signál přes ten ekvalizér.Můj dotaz směroval na možný výsledek resp. jestli to má smysl vůbec vyzkoušet.
Ekvalizér v mobilu
nevýhody :
Ekvalizér v mobilu je náchylný na přebuzení výstupního signálu pokud nemá možnost nastavit úroveň tohoto signálu pro následné digitální zpracování (BT kodek).
Pokud máte v oblibě preferenci výšek, tak Vám ji BT kodek znovu omezí v závislosti na jeho typu - SBC, LDAC, AptX aj.
výhody :
Digitální zpracování zvuku umožní více možností nastavení - počet pásem, zdvih, šířka pásma, prostorové efekty (panoramatický EQ viz Q - činitel jakosti) atd.
Ekvalizér před zesilovačem (myšleno pro analogový EQ a analogový zesilovač)
výhody :
Není náchylný na to přebudit výstupní signál a analogový výstupní zesilovač případné špičky zpracuje.
Jeho nastavení již dále není omezováno nějakými kodeky.
nevýhody :
záleží na typu a značce zařízení ( možná méně pásem, menší zdvih, bez prostorových efektů a absence panoramatického EQ)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.