Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Korekce zvuku int.rádia

Od: radim3* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,prosím o názor jestli je lepší použít ekvalizér v mobilu(aplikace) při poslechu internetového rádia(o kvalitě rádia je bezpředmětné mluvit) přes bluetooth adapter a zesilovač nebo je lepší korekce zvuku při vynechání ekvalizéru v mobilu a přehnat signál z bluetooth adapteru přes ekvalizer z hifi věže a pak do zesilovače.Má to smysl?Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Použití ekvalizéru v domácích podmínkách obecně, nemá moc smysl. V kombinaci kterou uvádíte..už mi to přijde vyloženě jako hloupost.

Ale jestli Vám to konkrétně něco přinese a která varianta bude "lepší", to zjistíte jedině poslechem na "vaše vlastní uši".

radim3*
hodnocení

Máte pravdu,při poslechu originálních cd nepoužívám ekvalizér,není zapotřebí,ale jelikož kvalita zvuku int.rádií je víc než katastofální ,tak zvuk aspon trochu musím upravit ekvalizérem,jinak se to nedá poslouchat.Používám placenou aplikaci v mobilu,pomocí které ten zvuk aspon trošku upravím,ale leží mi doma nevyužitý ekvalizér a tak mně napadlo vypnout aplikaci v mobilu a prohnat signál přes ten ekvalizér.Můj dotaz směroval na možný výsledek resp. jestli to má smysl vůbec vyzkoušet.

horak*
hodnocení

0x

Ekvalizér v mobilu
nevýhody :
Ekvalizér v mobilu je náchylný na přebuzení výstupního signálu pokud nemá možnost nastavit úroveň tohoto signálu pro následné digitální zpracování (BT kodek).
Pokud máte v oblibě preferenci výšek, tak Vám ji BT kodek znovu omezí v závislosti na jeho typu - SBC, LDAC, AptX aj.
výhody :
Digitální zpracování zvuku umožní více možností nastavení - počet pásem, zdvih, šířka pásma, prostorové efekty (panoramatický EQ viz Q - činitel jakosti) atd.

Ekvalizér před zesilovačem (myšleno pro analogový EQ a analogový zesilovač)
výhody :
Není náchylný na to přebudit výstupní signál a analogový výstupní zesilovač případné špičky zpracuje.
Jeho nastavení již dále není omezováno nějakými kodeky.
nevýhody :
záleží na typu a značce zařízení ( možná méně pásem, menší zdvih, bez prostorových efektů a absence panoramatického EQ)

radim3*
hodnocení

Děkuji za vysvětlení, já jsem to nakonec vyzkoušel a je to nebe a dudy. Rádio - aplikace ekvalizér - bt adaptér-zesilovač = nic proti postupu radio-bt adaptér - ekvalizér - zesilovač. Měl jste pravdu, korekce se dají jak u aplikace tak u ekvalizéru nastavovat stejně jak pasmama tak i rozsahem frekvencí, ale výsledek je daleko lepší zvuk bez použití ekvalizéru v mobilu a s použitím graf. ekvalizéru mezi bt adaptérem a zesilovačem. Ještě jednou děkuji za tipy a cenné rady. Člověk se učí celý život. Děkuji, pánové. Radim.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]