Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zablokovaný mobil

Od: evak odpovědí: 11 změna:

Dobrý den. Asi mi laik těžko poradí, když neporadil operátor, ale zkusím to. Když jsem dobila a zapnula mobil, nestačil mu pin, jako vždy. Nedá mi jinou možnost, než se přihlásit přes google účet. Tím, že účet mám ale nevyužívám, jsem se dostala do situace, že mobil s předplaceným paušálem nemohu používat. Vždy mi to odpoví, že se účet musí ověřit, pošlou mi na obyčejný mail kód a že se ozvou do tří až pěti dnů. Účet zrušit nemohu, neboť de facto se na něj nemohu přihlásit, operátor mi řekl, že mi nepomůže, a on line operátor, že problém není u nich, ale v googlu. Mám neschopenku bez vycházek. Co s tím? Za každou radu díky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

senior
hodnocení

1x

No a Vy nemáte doma tablet, nebo stolní počítač, nebo u sousedů, kamarádi-kamarádky, že by přišli s noťasem?

Na nějakém tom zařízení se přihlásit na gmail a tam to všechno odsouhlasit.

metrod123
hodnocení

0x

Vypni mobil a drž zapinací tlačítko a tlačítko na ztlumení zaroveň dokud se nezapne potom vymaž všechny data a dej reboot a vyber zalohu potom to bude hotovo o žadne data nepřídeš. David

Tím bych si nebyl tak jistý, novější Androidy stejně vyžadují po továrním nastavení ověření uživatele google účtem, který tam byl přihlášen před tím.

Souhlas s mikihans - vymazat data nepomůže, jen odhlásit zařízení od google účtu. A to jde jen po přihlášení na google - takže bludný kruh :(

evak
hodnocení

Samozřejmě že jsem se x krát snažila přihlásit na svém stolním PC výsledek byl stále stejný na můj oficiální mail od seznamu poslali šestimístný kód, po jeho zadání mi oznámili totéž, že se tento účet googlu musí ověřit a že to bude trvat 3-5 dnů. Jako co má co google, kterého nemám šanci zkontaktovat, rozhodovat o tom, zda budu používat svůj mobil se svým paušálem? Mám vztek, k čemu jsou chytré mobily, když jsou tak mazané, že vám omezují přístup ke službám? Účet u googlu bych mohla zrušit, ale TO SE NA NĚJ MUSÍM PŘIHLÁSIT! Zlaté staré časy, zlaté tlačítkové mobily...konečně...když jsme si kdysi zavedli pevnou linku mezi prvními v paneláku, kdo chtěl, zavolal na ni. Potřebuju já vlastně být kdykoli a kdekoli k zastižení? Kdo se mnou chce mluvit, ten si mě najde i bez mobilu...

priklad11*

Proč zlaté tlačítkové mobily. Určitě dost složité. Kup si sčot. Možná se někde sežene.

Účet u Googlu by rušil jen naprostý xxxxxx. Mobil ho prostě potřebuje, protože si do něj ukládá informace a v nouzi (například v případě nového mobilu) z něj ty informace dokáže obnovit. Navíc, pro posílání emailů je to nejkvalitnější řešení, pošleš libovolně velké přílohy (fotky).

hm*
hodnocení

0x

Vůbec se v tom nevyznám, ale na co je ten pobrkanej účet u Gogela vázán? Na telefon, na simku, nebo na něco jiného? Šlo by se na něj přihlásit z jiného mobilu (třeba s přendanou simkou) a zrušit ho?

evak
hodnocení

Nemohu účet zrušit, neboť se nemohu pořádně přihlásit. Účet mám, nepoužívám ho, udělala jsem si ho na radu při návštěvě své banky zcela zbytečně, ale ten mobil si ho prostě pamatuje a když se mi to nejméně hodilo, chce, abych se přes něj přihlásila. Je dost dobře možné, že mám inteligenci naprostého xxx. Ale mobil je od O2, kam směřují mé poplatky, a ne od Googlu. Jsem primitiv, co mu stačí SMS, volání, internet v mobilu, mám i fcb, whats up a messenger, které používám málo. Co už vůbec nechápu, proč po zadání PINu musím vybírat jazyk, číst pokyny od Huawaye, odsouhlasit je, a nemám jinou možnost, než se přihláašovat do Googlu, jinak se mně funkce neotevřou. Po přihlášení mi na pracovní mail pošlou kód k ověření a poté mi napíšou, že se jim to nezdá, že účet během 3-5 dnů ověří a dají vědět. Já prostě mail od googlu zruším, nechci ho. Mám simku ve starém telefonu, mohu tedy volat i psát zdarma SMS, ovšem to je vše...že jsem naštvaná, je snad pochopitelné. Na O2 mohu jít až po skončení PN, nemůžou mi na dálku prý pomoct. Díky, že jste se snažili mi poradit. Radím i vám...jakmile při zadávání PINu do předtím vybitého mobilu máte něco jinak, nesnažte se prokousávat dál a hrát tu blbou hru. Nechte to tak a běžte s tím do vaší společnosti...

priklad11*

Asi nějaký nesmysl. Tyhle údaje Google vyžaduje při zřízení nového účtu. Možná bylo zadáno špatně přihlašovací jméno.

evak
hodnocení

Ale dobře jsem zadala přihlašovací jméno i heslo. Jenomže tím, že účet vůbec nepoužívám, to oni berou jako že s etam hlásí někdo jiný a že to musejí ověřit. Kdyby to bylo jen na PC, bylo by mi to jedno. Ale to, že mě můj mobil nikam nepustí, to mě tedy neskutečně nadzvedává.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]