Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Citlivost tunerů septtoboxů na DVB-T2

Od: bohumil® odpovědí: 7 změna:

Nemáte někdo zkušenost, jaký - který septtobox na DVB-T2 má co nejcitlivější tuner? Mám trochu problémové příjmové podminky na příjem signálu TV. Ale v minulosti, než přešly stanice na signál DVB-T2, mi, na předmětném místě, šly na vlastní tuner televize (LG) všechny stanice bez problémů. Anténa je síto s předzesilovačem (10 + 30 dB). Nyní, po přechodu na DVB-T2 (jsem si vědom, že DVB-T2 má vyšší požadavky na kvalitu signálu než na DVB-T) jsem instaloval první septtobox DVB-T Maxxo T2 H265 Senior, na nějž jsem naladil a mohl sledovat pouze stávající stanice, vysílající ještě na DVB-T. Stanice vysílající na DVB-T2 jsem nenaladil vůbec. Takže jsem jej vrátil a na základě recenzí na netu (měl mít údajně lepší citlivost) jsem koupil a instaloval septtobox DVB-T Hyundai DVBT 250 PVR DVB-T2. No a na tomto jsem opět naladil pouze stanice vysílající pouze na DVB-T, ale příjem byl v takové kvalitě, že i tyto stanice se sice naladily, ale nefungovaly vůbec (obraz vapadával a byl rozpadený). Budu jej nyní opět vracet a objednávat třetí a tak mne napadlo, zeptat se zde, jaké máte s citlivostí tunerů septtoboxů, v obtížnějších příjmových podmínkách, zkušenosti. Případně radu, který septtobox by mohl mít co nejlepší citlivost tuneru. Budu měnit ještě i tu původní anténu, za anténu EMOS EM-27LTE TV, s vlasním ziskem kolem 16 dB, ale stejně bych byl rád, aby i ten septtobox měl co nejlěpší citlivost. K tomu ještě dodávám, že ta původní vlastní TV LG má rovněž i tuner na DVB-T2, ale bohužel nemá normu HEVC 265. Když tu naladím, naladí bez problémů, i na stávající anténu, i stanice v DVB-T2, ale vzhledem k tomu že nemá HEVC 265, jde pouze zvuk ale nejde obraz. Takže je to určitě hodně o té citlivosti vstupních tunerů, kdy u TV je dostatečně citlivý, ale u těch septtoboxů ne. Díky za rady a reakce.

doplněno 22.09.20 19:01:

Teď jsem ještě "sondoval" na netu. Nemáte někdo zkušenost se septtoboxem DVB-T2 Emos EM180? V recenzích jsem našel, že má údajně dobrou citlivost.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pouýívám Humax, ale nejsem moc spokojen. Odezva po přepnutí na dálkáči je dlouhá, často musím tvrdě resetovat vypnutím ze zásuvky, páč nejde přepínat, vypnout. Při sledování HBBTV je to několik sekund, nežli přístroj udělá, co mu zadám na dálkači.

Humax používám u jedné TV také.
V principu je to slušný přístroj.
Ale SW má tak nedodělaný, že je to k neuvěření.
Sekání je na denním pořádku.

hodnocení

0x
Citlivost tunerů je pouze věcí daného přístroje a jsou docela velké rozdíly.

hodnocení

0x

Dnes asi neuváděný parametr. Dlouho pro vstupní tunery uvádělo Sony. Dnes se řeší kvalitním anténním předzesilovačem (kanálový nebo pásmový filtr) + základ je kvalitní anténa, kvalitní anténní svod (černý, zelený) v případě délký větší jak 4 metry. Čím větší a dražší anténa zpravidla lepší, větší zisk. Také záleží na umístění antény, zázraky dělá posunout i pár metrů nahoru, dolů, vlevo, vpravo. V nějaké speciálce bych se poptal, jako třeba: omko.cz/...

K Emos EM180? V recenzích jsem našel, že má údajně dobrou citlivost. Citlivost není vše, ještě šumové číslo a selektivita. U mne značky jako Sencor, Emos, ... do bytu nesmí, ani jako dary. Nervy mám jenom jedny.

tuner

Mně do bytu už nesmí eSTéBák Maxxo.

2x reklamace, údajně měnili tuner, stejně katastrova. Oželel jsem 699,- Kč, už je ve sběrném dvoře. I když je ještě dnes v záruce.

nikdo*
hodnocení

0x

Doporučuji SetTopBox TeleSystem TS6820. Co se týče citlivosti je lepší než TV Phillips. Konkrétní čísla v dB nemám. Čistě ze skušenosti při porovnání příjmu na STB a přímo televizorem.

To že je za cca 1200kč a je dvoutunerový, je bonus navrch.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma DVB-T2

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]