Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je potřeba set-top box?

Od: petros odpovědí: 26 změna:
Dobrý den,
náme doma TV Panasonic TX-39AW304.
Prý je to TV, která se prodávala pouze v Německu.
Nejde nám naladit ČT1, sousedům na nových TV však jde, bydlíme v paneláku a jsme připojení na společné anténě.
Chtěl bych se poradit, čím to může být?
Jiné programy běží.
Má tato TV DVB-T2?
Děkuju

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V Německu se používá starší (jednodušší) kodek pro DVB-T2 s označením H.264; ten je bohužel nekompatibilní s kodekem H.265 (označovaným jako HEVC) který se používá u nás. Zpětně je to asi naopak, je pravděpodobné že televizor schopný zpracovat novější způsob zvládne i starší.

daniela1

V Německu používají x265 stejně jako my. Ale na to se tazatel neptal...

Jak se ale dívám na specifikace daného televizoru, DVB-T2 sice má, ale podporu všech kodeků nevidím.

@feka a @111 psali k věci jako první, "Jiné programy běží." - běží i programy s označením T2? Pravděpodobně ne, protože podporuje pouze x264, o kterém píše @arne1. Pokud ano a sousedům Česká Televize funguje, problém může být v kabelech, v citlivosti tuneru... Ale to není tolik pravděpodobné. *nevi*

priklad11*

H264 mělo být pouze v Polsku a v Rakousku. Myslím, že ani to Polsko nebude pravda a budou mít H265}

111®
hodnocení

2x

Mělo by se to poznat v EPG kde je u programu T2 např. CT1 T2. Pokud je bez označení je to CT1 T, pokud je za kanálem P je to perechodova siť

111®
hodnocení

1x
Omyl, záleží na síle signálu jednotlivých programů, o přes přerušen y kabel se silný signál protlači kapacitní vazbou.

feka
hodnocení

0x
Ano, má. Ostatně, kdyby neměla nebo nepodporovala kodeky, nefungovaly by ani ostatní programy v DVB-T2. A pokud jdou ostatním všechny programy včetně ČT, bude problém nejspíš v kabelech.
petros
hodnocení

Rozvod je koaxiálním kabelem a kdyby byl přerušený, nešly by přece žádné kanály?

111®
hodnocení

0x

Co říkají technické parametry v návodu

doplněno 21.09.20 12:46:

načel jsem následující: Short summary description Panasonic TX-39AW304 televizor 99,1 cm (39") Full HD Černá:

Panasonic TX-39AW304, 99,1 cm (39"), 1920 x 1080 px, Full HD, DVB-C,DVB-S2,DVB-T2, Černá

priklad11*

Ach jo. DVB T2 ještě neznamená H265. Viz TV od LG

111®

no jo, jsem se zapoměl, že to nestačí...Ach jo...

hodnocení

0x
Na německých stránkách není uvedeno, že by televize byla schopna přijímat dvb-t2.
Navíc už vesměs není v nabídce.
Takže starší kousek, ještě bez T2.
petros
hodnocení

V popisu vidím že má DVB T2, co je teda prosím špatně?
Dej odkaz,já našel pouze bez T2

111®
hodnocení

0x

TV nezná kodek H265, nejde jen ČT T2 nebo i jiné progtamy s koncovkou T2? NOVA T2, PROMA T2 atd, i sousedi berou signál z STA?

jabraka*
hodnocení

0x

STA potřebují obvykle k provozování programů T-2 SET TOP BOX.

Neobejde se to bez restartu nastavení,při spuštění televizoru,je potřeba i nastavit signálový vstup,obvykle HDMI dle vstupu kabelu ze settopboxu

JABRAKA

daniela1

Nedá mi to se nezeptat - proč nejsou někteří rádci radši zticha, když vůbec netuší, která bije?

petros
hodnocení

Zde je psáno, že TV má DVB-T2
m.heureka.cz/...
Nejde nám ČT1, ČT2.
No, to je teda popis výrobku :)
Na tři řádky.
priklad11*

Asi neumíš číst. Stará TV. Původně DVB T2 s H264. Konečná varianta H265. Pokud TV používá kodek H264 tak na příjem zapomeň. Leda, že by Panasonic dotvoril Firmvare jako to udělalo u některých typů LG

Ovšem pokud jdou jiné stanice, tak snad v obraze je zda se jedná o DVB T2. Nebo taky máš naladěno vysílání ještě DVB T1

petros
hodnocení

Je to dobrý nápad zkusit přehrát firmware.
Já ho jen nemohu najít, neporadil by jste mi kde ho stáhnout?
Děkuji
priklad11*

Aktualizace bývá někde v menu příslušné TV. Pochopitelně musí být připojená k internetu

petros
hodnocení

A když bych přeinstalovali firmware, tak i ten kodek z H264 na H265?

To zdaleka není jistý. Pravděpodobně nikoliv.

petros
hodnocení

Ještě pro upřesnění bych chtěl zjistit jestli ostatní programy co mi fungují chytám na DVB-T1 nebo DVB-T2.
Jak to prosím poznám? Když zapnu TV?
Děkuji
jabraka*

Pozná se to na seznamu programů,DVBT2 je označen T2.Třeba Prima t-2

petros
hodnocení

Dobrý den,
nakonec jsme museli koupit ten set-top box.
Děkuji za rady

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]