Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dát fotky do PC i s GPS lokací?

Od: nickname odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, mohli byste mi prosím poradit? Mám v mobilu Samsung spoustu fotek, a když u nějaké otevřu podrobnosti, je tam Google mapa, na které jsou vidět všechny mnou vyfocené fotky. Takže předpokládám, že u nich je někde uložená GPS lokace. Když ale fotku přesunu do PC, nemůžu nikde ve vlastnostech tuto lokaci najít.
Bylo by nějak možné získat od fotek GPS lokaci a dát je do mapy i v počítači? Pokud možno ne po jedné fotce, mám jich asi 2000..
Děkuji za Vaše rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
GPS je uložena v EXIFu fotky. Tam by měla být i po překopírování do kompu.

hodnocení

1x

Podívej se na to v počítači nějakým prohlížečem který s lokací umí pracovat. Například IrfanView když dáš "I" (informace o obrázku) tak umožní prohlédnout i EXIF a pak na kliknutí vyvolat některou z mnoha map.

nickname
hodnocení

A dá se to udělat i hromadně pro více fotek?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]