Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Led pásek s senzorem + adapter

Od: rotorod® odpovědí: 4 změna:

zdravím

mohu mít dotaz? mohu použít tuto sestavu?

5 led pásku s čipy SMD 2835, napajení na USB - np. tady

k tomu bych si dokoupil redukci/adapter - np. tady

1) bude to svítit když to nomálně zapojím do zásuvky? nebo to musí být jiný adapter?

2) kdybych np. si chtěl k tomu přidat ještě třeba další 2-3m stejného pásku (přez spojky), bude to svítit také?

děkuji Vám za rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

0x
1. Svitit by to melo
2. Zalezi na tom, co utahne ten adapter.
Osobne bych doporucil pasek vzit klidne z ciny, ale adapter vzit nejaky kvalitni schvaleny pro eu. Uz jsem jich par videl otevrenych a nektere cinske maji takovou konstrukci, ze je to na vyhoreni / uraz proudem. Kdyz vezmete kvalitni adapter pro telefon (30w), utahne 6m toho pasku bez problemu.
hodnocení

já mám třeba na svůj telefon adapter 18W, to je asi málo, že? jaký je přepočet abych zjistil kolik m by mi utáhl 18W adapter?

a co třeba něco takového na /..., to je 6V, jaký je prosím zde přepočet, kolik m by mi to utáhlo pásku?

děkuji za objasnění

re4zon
Je to v popisu, 4w/m. A mela by byt nejaka rezerva, takze 18w adapter utahne max 4m pasku. Pokud tedy dava 18w pri 5v, bude to na name napsane. Jsou i takove, ktere pro max vykon zvysuji napeti a pri 5v maji treba jen 50% vykonu.
Ten druhy pasek ma jiny konektor, na ten usb adapter nestaci. Pokud zdroj mate, kupte ten prvni.
hodnocení

díky za info

čip LED SMD 2835 má příkon 0,2W, LED SMD 5050 má 0,24W, LED SMD 3528 má 0,08W. Pokud v 1m pásku je 60LED = 2835 - 12W / 5050 - 14,4W / 3528 - 4,8W. Chápu to správně? Proč tedy np tento pásek má napsáno v popisu, že 3,84W/m? tomu nerozumím?

takže kdybych měl dejme tomu 30W adapter, jak dlouhý led pásek mi to utáhne při led čipech 2835? jaký je správny vzorec přepočtu aby to vyšlo? protože podle mého propočtu to vychází na necelé 3m, jestli v 1m je 12W. Ale podle toho popisu 3,84W/m to vychází 7m s rezervou. Co je tedy správně? prosím jak se to správně počítá?

a mám možná ještě jeden blbý dotaz, kdybych pořídil ten druhý pásek s senzorem, je to na 4AAA baterie. dohromady 6V (resp 4,8V u nabíjecích). Jak zde zjistím, kolik metru led pásky (SMD 2835) mi ty 4AAA utáhnou? v nabídce prodejce je max 3m, ale utáhne to víc? jak si to spočítat na 1tužkovou baterii respektive 4.

děkuji vám

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]