Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak upravit MP3 do mobilu

Od: prerowak® odpovědí: 4 změna:

Ahoj,

prosím poraďte mi s problémem:

mám nokii N85 a často v ní poslouchám MP3 audioknihy. Po poslechnutí je většinou vymažu a nahraji si nové. Po přetažení do telefonu se mi ale zobrazí autor: neznámý, album: neznámé atd.

Jak mám ještě v počítači upravit soubory ve složce hromadně? Protože pokud je třeba 50 a víc kapitol, je to hodně klikání dát vlastnosti- souhrn- vepsat název- potvrdit. A pokud bych chtěl zadat ještě autora apod, bylo by to úplně strašný. Zkoušel jsem označit více souborů a pak to udělat jak jsem to dělal jednotlivě, ale nejde to. U složky taky ne.

Děkuji za rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

perda*
hodnocení

2x

Vyzkoušej nějaký soft pro to určený, třeba: www.studna.cz/457/...

rpt*

A nebo to dát do jiného formátu...

jb*
hodnocení

0x

Ahoj!

Nejsem si jistej, jestli ti zrovna tohle pomůže. Znám postup jak přejmenovat ID3 tagy, protože třeba hudební SonyEriccsony je zrovna podle nich řadí, názvy souborů je absolutně nezajímaj. Jestli si dobře vzpomínám, ze začátku jsem se Sony Ericssonama řešil velice podobnou věc jako ty u N85. Soubory pojmenovaný byly, ale stejně je telefon řadil blbě, takže to vypadá, že by to mohl bejt i tvůj problém. Zkus se připojit k CDDB, jestli ty audioknihy náhodou nemaj v jejich databázi. Jde to třeba přes Winamp: natáhni si ty soubory do playlistu, označ si ty který chceš přejmenovat (nebo klávesovou zkratkou CTRL+A označ všechny), klikni na ně pravým na myši a vyber "Send to:/Auto-Tag". Objeví se tabulka se soubory pod původním názvem, chvilku bude probíhat analýza a když budeš mít štěstí, ty soubory to najde a správně pojmenuje. Pak už jen zmáčkni "Apply changes" a všechno se to přejmenuje - teda jen ty ID3 tagy, názvy souborů ne. S přejmenováváním názvů souborů jsem taky jeden čas trochu laboroval, ale žádnej uspokojivě fungující program jsem neobjevil. Uspokojivě fungující znamená, že nestrávíš víc času opravama chyb po programu než bys strávil samotným manuálním přejmenováním. Těžko říct jakou úspěšnost budou mít na CDDB audioknihy, ale třeba u běžně dostupný hudby je to víc než 95%. Za zkoušku nic nedáš. Kdybych já měl všechny ID3 tagy vypisovat ručně po jednom, tak bych to ještě teď neměl hotový. Bohužel nevím jak to po přetažení do telefonu funguje u Nokií, jestli taky řadí skladby podle ID3 tagů. Pokud jde o hromadnou úpravu bitrate, používám zase Free Mp3 Wma converter, ten je docela vymazlenej. Umí i konverzi z a do wma a aac a z flacu.

hodnocení

to jb- díky, zkusím. Zkoušel jsem i odpovědi nad tebou, byly dobré, ale jestli bude tebou popsaný postup fungovat i u nokií, zdá se mi jako nejlepší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]