Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domovní telefon

Od: rybizek odpovědí: 15 změna:
Dobrý den
Prosím o radu jak přepojit drátky ze starého domovního telefonu do nového. Nevím kam jaký drátek v novém patří.

Domovní telefon
Domovní telefon #2

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Na starém DT jsou zapojeny čtyři dráty, modro - bílý a červeno - bílý. Akorát je poznat, že červený (z dvojice červeno-bílý) vede na svorku č.1...a zbylé tři dráty? Dejte čísla svorek...svorky 4, T a B nejsou zapojeny...a tedy první tři svorky?

doplněno 13.09.20 19:04:

Kolik drátů má celkem přívodní kabel? Otevíráte dveře v přízemí tlačítkem z telefonu? Zvoní (bzučí) bzučák v telefonu (ta "cívka" na obr. vpravo dole), když někdo na vás zvoní? Protože tam vidím zapojeny jen čtyři dráty, nebo více...?

doplněno 13.09.20 22:25:

starý nový

z č.3 na MASA

z č.6 na SPK

z č.2 na MIC

z č.1 na SW1

ZW1 a ZW2 musí být ROZPOJENY!

Chybí pátý drát na starém tel. na sv. č.4 - bzučák.. Opravdu vám "zvonil" starý DT? Nemáte náhodou zvonek ve skříňce u jističů?

doplněno 13.09.20 22:25:

starý nový

z č.3 na MASA

z č.6 na SPK

z č.2 na MIC

z č.1 na SW1

ZW1 a ZW2 musí být ROZPOJENY!

Chybí pátý drát na starém tel. na sv. č.4 - bzučák.. Opravdu vám "zvonil" starý DT? Nemáte náhodou zvonek ve skříňce u jističů?

rybizek
hodnocení

Přívodní kabel má celkem 4 dráty. Bílá, bílá, oranžová, modrá.
Dveře v přízemí otevíráme tlačítkem na telefonu.
Když někdo zvoni tak telefon bzučí.
Jdou zapojeny ty čtyři dráty popsané výše.
Bílá je zapojena na čísle 2, druhá bílá na čísle 3, oranžová na čísle 1, a modrá n číslu 6.

Proč je to doplnění ve 22:25 2x, nechápu... stalo se mi to poprvé...ještě ...Opravdu vám "zvonil" starý DT? Nemáte náhodou zvonek ve skříňce u jističů? My to tak totiž máme...

rybizek
hodnocení

Starý DT bzučí a zvonek nad dveřmi zvoní.
ZW1 a ZW2 musí být ROZPOJENY! Co je tim myšleno, šlo by to více rozvést nebo upřesnit? Jinak moc děkuji za pomoc
rybizek
13.09.20 22:52
hodnocení

Děkuji

Když se podíváte na váš obrázek nového DT, tak nad svorkovnicí jsou tři ZW, označeny 1,2 a 3; ZW1 je už rozpojen, stejně rozpojíte i ZW2...snad jsem to popsal dobře, jinak se ptejte...a na trimru CZULOSC MKROFONU nastavte hlasitost, abyste se vzájemně dobře slyšeli

rybizek
hodnocení

Tak je to zapojené přesně jak jste mi vysvětlil. Funguje to.
Chci vám moc poděkovat za pomoc, lidí jako vy je málo. Děkuji
Domovní telefon #3

Rádo se stalo...

hodnocení

2x
Jasnovidec tu nikdo nebude. Dejte aspoň typ starého i nového telefonu.
rybizek
hodnocení

Starý je Tesla Stropkov 4 FP 210 51.201.
Nový je SMART 5P CYFRAL.
V obchodě mi bylo řečeno že je to stejné tak nevím.

hodnocení

0x

1 zámek

2 mikrofon

3 mínus

6 sluchátko

lucian
hodnocení

0x
Zdravím.. mám bohužel jiné barvy drátků tak netuším kam jaky patří poradíte mi prosím? Vsude jsou bílé a modré a oranžové a ty bohužel nemam
Domovní telefon #4

hodnocení

0x

lucian to máte v rodinném domě? A typy DT, starý, nový? Bez toho nikdo neporadí, jak dál...

lucian
V panelovém domě a tenhle telefon je novy Od značky ,,cyfral smart 5P” starý tu byl bílý s červeným tlačítkem myslím ..

A kdo odpojoval původní DT? Měl si poznamenat barvy a čísla svorek...a typ původního DT...pokud je neznáte, nezbývá, než pozvat toho, kdo řeší v paneláku tyto záležitosti...jinak vás budou sousedé HODNĚ chválit, pokud budete se zapojováním laborovat a nepůjdou všechny byty, které jsou připojeny na společného vrátněho dole u vchodu. Může to pro vás být i DRAHÉ, když bude problém...Máte přece domovníka, správce, který bude vědět, na koho se obrátit...pokud by někdo takto "laboroval" v našem paneláku, vyjde ho to velmi draho, všichni totiž ví, že je to společná část a do toho nemají "CO VRTAT..."

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]