Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DVT2 v HD rozlišení na TV s rozlišením 1366 x 768 (HD ready)

Od: strnad® odpovědí: 14 změna:

S příchodem DVT2 začaly na společném kabelu vysílat pořady jen v rozlišení 1980 x 1080. Televize připojená v dětském pokoji je jen HD ready (1366 x 768). Než se rozhodnu pro koupi nějaké větší televize zajímalo by mě, jestli by problém nevyřešil SetTopBox, který umí přijmout toto vysoké rozlišení a z něhož by se to za pomoci propojovacího HDMI kabelu jen promítalo na tu televizi v nižším rozlišení 1366 x 768. Fungovalo by to takto nebo je to to nesmysl a k zobrazení je opravdu potřeba TV, co umí HD?

Dík za rozhřešení.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

6x

Maximální rozlišení určuje vždy obrazovka a žádný STB ti v tom nepomůže. Jinými slovy vysílání v HD se ti zobrazí jako HD ready.

vernon
hodnocení

3x
Každá HDready TV umí příjmout FullHD obraz.
A pokud ta televize nemá přes 32 palců, nebude vidět žádný rozdíl mezi FullHD a HDready...

s první částí plně souhlasím, s druhou plně nesouhlasím. Většinou když mám menší televizi, tak k ní sedím blíž. Takže velikost pixelu je pro mě při stejném rozlišení pořád stejná. Full HD od HD poznám i na 6 palcovém mobilu. A kdo nepozná, tak asi špatně vidí :)

vernon
Sorry jako, ale nečumim na telku z metru...
Já taky ne, což ale nic nemění na tom, že rozdíl poznám :)

hodnocení

2x

Pokud televize v dětském pokoji umí standard DVBT2, není důvod kupovat novou televizi.
TV si sama dokáže HD vysílání přepočítat na HD Ready.
Tzn. jediný důvod pro koupi HD televize by bylo to, že Vám nestačí HD Rady obraz.

evzen
hodnocení

0x
Fungovalo by to, ale podle mne je nesmysl degradovat rozlišení směrem dolů. Full HD TV dnes stojí pár korun, kdyby vám stačila úhlopříčka 82 cm.

HD je již zcela běžné (zastaralo). Výrobci/prodejci na TV ani HD neznačí. Dnes propagují 4K a 8K. bydleni12.cz/...

re4zon
"degradovat" je chyba jen tehdy, pokud se to okem da vubec rozeznat. Pokud ma televize 82cm, musel by od ni clovek sedet metr daleko, aby poznal rozdil mezi FHD a HDReady. Tohle jsem se marne snazil vysvetlit znamemu, ktery pred lety stahoval filmy nekolik desitek hodin ve full hd a pak na ne cucel na 42" ze ctyr metru. Rozdil samozrejme poznal jen kdyz vedel co tam kdo pustil..

hodnocení

0x
Fungovat to bude bez problémů a na menší tv bude obraz pěkný i s menším rozlišením, dokonce si malinko obrazem polepšíte. Settopbox v budoucnu můžete využít na nahrávání pořadů, takže do toho jděte. Sám takto ku spokojenosti použávám starší 32" lcd, zatím se mi nechce kupovat nová tv. Hnidopichů si nevšímejte, jsou lidi, co vyžadují 4k rozlišení i u 6" telefonu...

hodnocení

Dekuji za reakce. Je mi jasne, ze bude zobrazeno nizsi rozliseni, to nijak nevadi. Spis mi slo o to, jestli se bude ten obraz zobrazovat, protoze HD signal DVT2 z kabelove televize se tam nezobrazuje. Poridim tedy detem nejaky DVT2 STB a bude na chvili pokoj :)

Driv jsem pokuzival kvuli DivX a moznosti nastaveni titulku Fergusson a ted je mym kandidatem tentok :) tsbohemia.cz/...

111®
hodnocení

0x

kabelovka má 2ladění, jedno jako Cabel a druhý jako Antena...tady alespoň v Brně. Zkuste...nejsou tam úplně shodné kanály

doplněno 15.09.20 17:43:

pokud si chete koupit STB, nezapoměňte také koupit anténu..

Technicky anténa s přechodem DVB-T na DVB-T2 nemá nic společného. A citrón má nejvíce C-vitamínu, a špenát nejvíce železa, ... + další nesmysly. Spíše stará anténa zrezivěla a je rozpadlá (ač já ji novou potřel Rezistinem a slouží 25. rok), anténní svody zteřely ...

televizniweb.cz/...

111®

kdyžmá kabelovku tak opravdu k STB anténu nepotřebuje*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]