Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Huawei P9 a GPS

Od: mils® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, již 3,5roku používám k veškeré spokojenosti Huawei P9. Poslední dobou se mi ovšem projevuje problem, že se mi nechce "chytit" GPS v nainstalovaných navigacích. Mám např. koupenou navigaci Sygic a TomTom. Někdy to trvá i několik minut, než se GPS chytí a navigace začne "tušit" kde vlastně je. Mnohokrát se dokonce děje, že i když se chytí, tak skáče při jízdě kolem silnice a evidentně neví přesnou polohu. Před určitým časem jsem do auta pořídil ten magnetický držák telefonu do mřížek ventilace. Mám obavu, zda jsem ten telefon nenačal tím magnetem v držáku, který je opravdu velice silný, protože mi přijde, že ty problémy přišly zhruba v ten čas, co jsem ho začal používat. Tento držák jsem nahradil kleštinovým, ale problém trvá. Zkoušel jsem telefon "shodit" do továrního nastavení a pak znovu nainstalovat používané aplikace. Situace se ovšem příliš nezměnila. Má někdo podobné problémy, či dokáže poradit zda je jiná možnost než koupit nový telefon? Děkuju za případné přínosné názory.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Především si nainstaluj aplikace "GPS Status" nebo "GPS Test", tam uvidíš jak rychle ti naskakují družice.

Pak ještě pohledej v nastavení, někdy je tam možnost volby navigace - já to mám jako

Režim určování polohy: Vysoká přesnost / Úspora baterie

(ostatně podobně blbě to taky může přenastavit nějaký režim úspory baterie)

horak*
hodnocení

3x

Zkuste se podívat jestli nemáme zapnutý nějaký režim úspory a pokud ano, tak v nastavení u položky Určování polohy to vyčleňte z režimu ůspory. Pro začátek můžete odstavit režim úspory celkově.

hodnocení

Děkuju za infa budu v těch úsporách pátrat.

pepa004
hodnocení

0x

Mám uplně stejný problém jako Vy. Ježe se omezuje pouze na navigaci Mapy.cz v off line režimu.

Pokud spustím jakoukoliv jinou navigaci vše funguje normálně.

hodnocení

Dobry den, ten telefon jsem shazoval dvakrat do tovarniho nastaveni. Zadna vyraznejsi zmena v chovani.

NO babicka dostala telefon. Je nadsena z displeje a z vykonu telefonu. GPS nepotrebuje a tak ji ten problem nelimituje.

Ja jsem poridil novy Samsung Galaxy S10 lite a jsem zatim spokojeny take. :)

pepa004
hodnocení

0x

Vyřešil jsem to taky, Mapy.cz jsem odinstaloval a nainstaloval si volně nabýzený Sygic a ten funguje zcela bezproblémově, v on-line, i off-line režimu.

Tím je to vyřešeno

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]