Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebovala bych prosím poradit od někoho, kdo tomu rozumí lépe Musela jsem si stáhnout aplikaci Whatsapp kvůli školní skupině. Nikdy jsem ho nevyužívala a popravdě se mi nikdy moc nelíbil, takže se s tím teprve seznamuji. Jde o to, že mám své původní kontakty uložené na SIM kartě. Poté, co jsem si stáhla i Whatsapp, jsem zjistila, že lidé, kteří ho také mají, tak se mi jejich kontakt z Whatsappu objevil v mých původních kontaktech také. Abych to upřesnila - mám třeba kontakt A a jeho tel. a pod ním je stejné jméno A, ale když to rozkliknu, tak je možnost se spojit přes Whatsapp a to já nechci. Chtěla bych mít pouze své telefonní kontakty na SIM kartě a Whatsapp kontakty tam. Mám telefon Huawei P30, ale bohužel jsem nenašla způsob, jak to vyřešit, teda jestli to vůbec lze nějak rozdělit
Moc Vám děkuji za pomoc.
Nejsem si jistý zda s tím lze ještě něco udělat. Pravděpodobně ne, možná v rámci nové instalace aplikace.
Jde o to, že při instalaci jste odsouhlasila aplikaci, aby prošla Vaše kontakty a v případě, že v nich máte někoho, kdo používá WhatsApp, můžete jej pomécí apůlikace kontaktovat.
Co by Vám ale pomohlo by bylo jít trošku s dobou. Kdybyste neměla kontakty na SIM kartě, ale v telefonu, tak by Vám aplikace nezdvojila kontakty u lidí, kteří ji také používají, ale v rámci daného kontaktu by jen přidala položku možnosti kontaktovat dotyčného přes WhatApp. Pokud máte kontakty v telefonu, tak se zobrazují stále jako jeden kontakt a teprve po jejich rozkliknutí se zobrazí krom jména a příjmení a tel. čísla třeba další tel. čísla, email, kontakt pomocí WhatsAppu, Viberu a další věci.
jde udělat oblíbenpu slupinu kontaktů. nebo ty co chcete ve WhatsApp jen tak pozdravit, nebo jim poslaz je tečku a oni zůstanou mezi aktivními ve WhatsApp. A nemusíte chodit do kontaktů telelefonu
Zdravím ještě jednou,
děkuji moc Všem, kteří přispěli a snažili se mi poradit. Nakonec jsem to vyřešila tak, že jsem si daný účet odstranila z mobilu, ale apku jsem si nechala a vypnula ihned synchronizaci. Následně jsem znovu zadala přihlašovací údaje a několikrát zkontrolovala, zda v nastavení vše zůstalo jak má. Konktakty na SIM kartě mám jako dřív (žádné zdvojené) a na Whatsappu mám pouze ty, kteří ho vlastní
Díky!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.