Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tesla NZC 300 - Na co si dát pozor (koupě)

Od: rosta* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

dnes se jedu podívat na gramofon Tesla NZC 300 o který mám zájem. Podle toho, co paní o gramofonu říkala je v bezvadném stavu dokonce i s příslušenstvím a navíc stojí jen 500 Kč.

Chci se tedy zeptat na co si mám dát při prověřování pozor.

Předem děkuji za všechny odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

1x

na přenosku, na gumové převody aby nebyly vymačkány, odejmout talíř a pustit bez něj že to nekulhá, pak nasadit a pustit s talířem, že nesláče...připojit k zesilovači, že to nebručí...vyvážení přenosky, nevím jaké to má nasazování jestli ruční nebo přes tlumič..

jabraka*
hodnocení

1x

K mání jsou i daleko lepší přístroje AZS 420 430. Řemínek není to nejpodstatnější.Kdysi jsme si je vyráběli doma.Stav hrotu je možné zkontrolovat lepší lupou.,musí tvořit kužel,se zakulacenou špičkou,nesmí mít znatelné plošky sjeté zboku přehráváním.Zesilovač by neměl šumět,brum bývá spíše způsoben zemní smyčkou nesprávnou spojovací šňůrou Ideální výstup je originálními bednami(dvoupásmovými) TESLA

JABRAKA

hodnocení

0x

V zásadě dvě věci:

1)Stav naháněcího řemínku - starý zteřelý bude zapříčiňovat velké kolísání otáček

2)Stav přenosky a hrotu - ten se prověřuje špatně, buď hodně silnou lupou nebo mikroskopem.

rosta*
hodnocení

Měl by snad k tomu být i náhradní řemínek. Hrot budu porovnávat s mým hrotem, který si tam vemu.

hodnocení

0x
Mám ho doma, zatím nebylo třeba na něm od novoty nic měnit a funguje naprosto v pořádku (teď ho používám spíše jako zesilovač než gramofon - to jen občas), ale potenciometry hlasitosti, basů a výšek dost zlobí. Vyčištění pomůže na chvíli. Takže ty možná budou zralé na výměnu :)
rosta*
hodnocení

Potenciometry jsou podle paní naprosto v pořádku. Nedávno jsem koupil stejný typ s vynechávajícím potenciometrem. Po vyčištění to sice trochu praská, ale nevynechává.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]