Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

GPRS v telefonu - co to pro mě znamená?

Od: crazim* odpovědí: 9 změna:

Zdravím :) mám mobil samsung 5230 star a občas se mi tam objevuje nahoře na displeji "G". V příručce jsem se dozvěděla že to zname připojeno k síti GPRS. Co to vlastně je, platí se za to?.. nedávo mi přišla smska za O2 gprs odečtení ..nevím jak to vypnout .. děkuji za odpovědi

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

perda*
hodnocení

0x

Dochází k automatickému připojení k internetu prostřednictvím GPRS - může to dělat nějaká aplikace např. na synchronizaci hodin, aktuálního počasí, kurzů apod.

crazim*
hodnocení

a dá se to nějak vypnout?

perda*

Určitě dá, ale musíš zjistit, jaká aplikace to připojení navazuje, výše jsem dal příklady. Nejdřív se koukni po aplikacích, které jsi tam instalovala sama - projdi jejich nastavení a hledej možnost vypnutí automatických aktualizací, synchronizací, stahování atd. Pamatuji si, že kolegovi se automaticky na internet připojovala jakási aplikace na počasí.

pepyk93*
hodnocení

0x

Některé chytré Nokie mají Správce spojení.Zkus se podívat,zda ho tam nemáš i ty...;)

Je to docela šikovná utilitka...

doplněno 27.01.10 18:36:

Napiš nám sem seznam apliakcí,které jsi sama instalovala a pokusíme se pomoci...;)

crazim*
hodnocení

já jsem právě nic neinstalovala..spustí se to např. když jdu do menu - moje soubory - obrázky - moje fotografie a tam je jěště jedna záožka "další obrázky" a když ji rozkliknu tak se mi nahoře objeví www stránka a pak když dám zpět na plochu tak je nahoře G a zmizí asi po 15 minutách

hop®

Myslím, že zrovna volba "další obrázky" hledá tyto obrázky na internetu, kam se připojuje automaticky právě přes protokol GPRS. Většinou lze někde v menu toto automatické připojení úplně zakázat, případně vyžadovat před každým připojením povolení. Pokud GPRS nepoužíváte, samo se vypne. Přes tento protokol můžou "chodit" třeba i SMS a MMS.

repak*
hodnocení

0x

Nemáš ten telefon po někom nebo z druhé ruky?

raadek*
Zmen nebo zrus konfiguraci web - nastaveni. Zatim si to nech jenom pro MMS. Jestli to nepomuze, tak budeme pokracovat. R.
crazim*
hodnocení

nemám, telefon je nový

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]