Nejste přihlášen/a.
Zdravím mám mobil samsung 5230 star a občas se mi tam objevuje nahoře na displeji "G". V příručce jsem se dozvěděla že to zname připojeno k síti GPRS. Co to vlastně je, platí se za to?.. nedávo mi přišla smska za O2 gprs odečtení ..nevím jak to vypnout .. děkuji za odpovědi
Dochází k automatickému připojení k internetu prostřednictvím GPRS - může to dělat nějaká aplikace např. na synchronizaci hodin, aktuálního počasí, kurzů apod.
Určitě dá, ale musíš zjistit, jaká aplikace to připojení navazuje, výše jsem dal příklady. Nejdřív se koukni po aplikacích, které jsi tam instalovala sama - projdi jejich nastavení a hledej možnost vypnutí automatických aktualizací, synchronizací, stahování atd. Pamatuji si, že kolegovi se automaticky na internet připojovala jakási aplikace na počasí.
Některé chytré Nokie mají Správce spojení.Zkus se podívat,zda ho tam nemáš i ty...
Je to docela šikovná utilitka...
doplněno 27.01.10 18:36:Napiš nám sem seznam apliakcí,které jsi sama instalovala a pokusíme se pomoci...
já jsem právě nic neinstalovala..spustí se to např. když jdu do menu - moje soubory - obrázky - moje fotografie a tam je jěště jedna záožka "další obrázky" a když ji rozkliknu tak se mi nahoře objeví www stránka a pak když dám zpět na plochu tak je nahoře G a zmizí asi po 15 minutách
Myslím, že zrovna volba "další obrázky" hledá tyto obrázky na internetu, kam se připojuje automaticky právě přes protokol GPRS. Většinou lze někde v menu toto automatické připojení úplně zakázat, případně vyžadovat před každým připojením povolení. Pokud GPRS nepoužíváte, samo se vypne. Přes tento protokol můžou "chodit" třeba i SMS a MMS.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.