Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Bydlíme v domku, na střeše máme svojí anténu, ale máme problém s televizí, najednou nám zmizely všechny programy ČT. Zjistil jsem, že to je kvůli vypnutí Multiplexu 1 (DVB-T) na kanále 32. Anténu máme natočnou směr vysílač Pardubice-Krásné, takže bychom měli chytat i signál Multiplexu 21 (DVB-T2). Leč TV na kanále 26 nemá žádný signál. Chytáme jen kanály 34 (Multiplex 3) a 39 (Multiplex 2) čili nám stále chybí programy ČT.
Myslíte, že to je anténou nebo nějakým rozvaděčem, kam jde signál z antény? Nebo máme anténu špatným směřem na nevhodní vysílač? Signál z antény jde do slučovače Alcad ME-214, nevím, jestli to je důležité.
Díky za případné rady.
edgar84
Píšete, že přijímáte MUX 2 na 39 kanálu a MUX 3 na 34 kanálu oba z Vysílače Krásné. Ale oba MUXy jsou v DVB-T.
DVB-T2 z vysílače Krásné vysílá MUX 21 na 26 kanálu, MUX 22 na 28 kanálu a MUX 23 od 23.9.2020 na 34 kanálu.
Potom mě ještě napadlo co slučujete tím slučovačem? Ten slučovač má jeden vstup jen na satelit a druhý na FM a televizi.
Ano, máte pravdu. Chytáme tedy jen DVB-T. Televizi jsem ověřoval u ČRA, máme LG 43UJ6307, ta je OK. Tak to bude nejspíš tou anténou? Asi budu muset vylézt na střechu, otázka, jestli uvidím přímo na anténě nějaké označení - značka, typ?
Slučovač je tam kvůli satelitu od Skylinku. Dům jsme kupovali loni, měli Skylink placený, my ho nevyužíváme.
Takže podle mě slučuje signál z antény a ze satelitu. Může tam být zakopaný pes, proč nechytáme DVB-T2?
Anténa by asi neměla mít vliv na to jestli přijímá DVB-T a nebo DVB-T2. Vy tam máte zapojený ještě rozbočovač UDU-205 a pod ním je napájecí vyhybka pro předzesilovač v anténě. Je tedy otázka zda máte zapojený adaptér do sítě který napájí přes tu vyhybku předzesilovač v anténě. Jinak bych asi odpojil slučovač a rozbočovač a zapojil bych pouze anténu přes vyhybku do kabelu který vede k televizi. Ale výstupní kabely jsou dva a tak je potřeba zjistit který kabel je který a označit si je aby jste je mohl případně vrátit zpět.
V oblasti DVB.T už nelze z Krásného signál přijímat.Informace na : televizniweb.cz/...
JABRAKA
pro edgar84: zásadní otázka dovede vaše televize přijímat signál v DVB-T2 HEVC/ H.265?
pro jabraka: ten odkaz na stránky o vypínání DVB-T je psaný 16.1.2019 a termíny vypínání vůbec neplatí. Programy ČT DVB-T na vysilači Krásné byli vypnuty až 27.8.2020
v odkaze máte jak multiplexy tak cysílače které přichází v úvaku pro Pardubický kraj... televizezadarmo.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.