Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
pred tydnem jsme kvuli prechodu na dvb-t 2 koupili novou televizi na chatu s dvb-t 2. Je to JVC Full HD, 55cm uhlopricka. Prekvapilo me, ze v tomto segmentu televizi neni moc na vyber, a ze 55 cm je brano jako hodne mala televize.
Druha vec, ktera byla zarazejici, byl hodne spatny obraz tv stanic hned po pripojeni na antenu. Po vyladeni obrazu se situace malinko zlepsila, ale obraz stale nedosahuje zivosti barev dvb-t 1 na stare CRT televizi za tri stovky z bazaru. Obraz postrada ostrost i barvy, co je ovsem nejhorsi, cely je jakoby v mlze. To se tyka vsech kanalu.
Zkousel jsem pote prehrat film z externiho disku a obraz byl skvely, zkousel jsem i pres hdmi 1.4 kabel pripojit notebook a obraz byl lepsi nez puvodni monitor notebooku. Barvy, detaily a hlavne zadna "mlha".
Co na to rikate? Je to normalni?
Zlepsi se to casem, kdyz to teprve nedavno zavedli?
Neni chyba v televizi? Kdyby ano, mam jen par dni na vraceni...
Jedna se o Olomoucky kraj, mame venkovni antenu, vysilace jsou tusim na Pradedu a Biskupske Kupe.
Jiz predem diky za ohlasy.
Pokud je obraz z externího disku, popř. z notebooku bez vady, je možné, že je vada v "signálové" cestě TV obrazu. Chtělo by to nechat posoudit odborníkem a nejspíš reklamovat. Při slabém signálu z antény by se obraz rozpadal (kostičkoval), ale nejspíš by neměl vámi uváděné vady.
Obraz při HD vysílání by měl být srovnatelný s obrazem z ext. disku, popř. notebooku.
A neni mozne, ze je to nizkym rozlisenim vysilanych kanalu (cca 560p), ktere jsou roztazene na obrazovce 1080p?
Za ten tyden, co telku mame, jsem vypozoroval, ze kvalita se meni porad od poradu. Nejlepsi je CT, ktera vysila v HD. Domaci serialy a zpravy na Nove nebo Prime jsou nejhorsi, oproti tomu zahranicni film "mlhu" snad vubec nema.
To by jak takz souhlasilo, i kdyz film byl preci jen Full HD a mel kolem 10 GB. Na ten to porad nemelo (coz ani nejde).
Kazdopadne dvbt-2 ma u nas horsi kvalitu vysilani nez prvni generace. Tezko rict, jestli to je chyba nove televize nebo zamer komercnich stanic, ktere chteji, aby se za kvalitu platilo (satelit, kabel, iptv atd.).
Je pravda, ze malokdo v okoli ma obycejnou pozemni antenu, vsude maji talire satelitu.
Pri koupi nove televize jsme ale cekali zlepseni, ne zhorseni obrazu.
Myslím, že to bude hlavně low-endovou kvalitou televize.
Za ty peníze asi nelze čekat kvalitu. televize.heureka.cz/...
Jinak 55palcová CRT (4:3) a 55palců LED TV (16:9) je rozdíl. Obraz nebude mít černé proužky nahoře a dole a bude tím pádem větší.
V HD vysílá jen ČT (v HD musí být i vysílaný pořad) a tudíž vše ostatní jede v prehistorickém SD rozlišení.
A na větší televizi vypadá SD obraz tragicky.
Obraz jako takový bych nevinil (před hdmi lepší než monitor na mém ntb), spíš to opravdu bude tím vysíláním chytaným přes anténu. Ve výsledku stejně nejvíc využíváme ČT, navíc, potvrdilo se mi, že pokud je film točený kvalitními přístroji, pak je obraz TV dobrý. Studiové zprávy apod., jsou na tom hůře, nová TV to jen odhalila. CRT byla 35 cm a menší text už se na ní nedal ani přečíst.
Když jsem nedávno koukal na novou 40 cm TV od GoGen, myslím, že můžu být s JVC spokojený.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.