Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zprovoznit chůvičku s monitorem dechu

Od: kukulin* odpovědí: 15 změna:

Chůvička s monitorem dechu BC-2000

pokud někdo vlastní takovou či podobnou poraďte jak ji zprovoznit*zed*

zakoupili jsme u firmy Compex - Brno.Chůvička jako sama o sobě funguje,ale monitor nemohu dát do kupy! Návod je na nic - nebo je pro študované lidi,ale pro normálního člověka nepoužitelný*cteni*Když jsem to reklamovala,bylo mi zdělěno,že je vše v pořádku...

Předem děkuji za každou pomoc!

Jak zprovoznit chůvičku s monitorem dechu

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repak*
hodnocení

2x

Zaujalo mě to, neb v roce 1981 jsem sestrojil diplomku "Přístroj pro monitorování pohybové aktivity novorozenců a kojenců". Snímalo to i dech a srdeční činnost pokud bylo miminko v klidu.

Našel jsem si na netu návod a je to bída. Není nijak vysvětlen význam "digitálních kódů" (asi pro rozlišení více chůviček pracujících ve vzájemné blízkosti). Pro netechnika není nastavení DIP přepínačů až zas tak snadno pochopitelné.

Význam kanálů není vůbec vysvětlen. Asi jde o dvě různé frekvence nosné vlny pro případ, že jedna z nich je něčím rušena.

Takže ty digitální kódy:

Zkusím jednoduše: tak jak je v návodu "dostaňte" se k "mikropřepínačům" - u vysílače popsáno dobře, u přijímače položka 11. Jednotlivé "čuflíky" musí mít stejnou polohu na obou přístrojích, např. je-li na vysílačí ON-OFF-ON-OFF musí být na přijímači totéž.

Kanály:

Na vysílači i přijímači musíte zvolit stejný kanál. Pokud přístroj zlobí zkuste ten druhý. Pokud i nadále zlobí zvolte jiný digitální kód (shodný na přijímači i vysílači). Pokud zlobí i nadále poraďte se s někým ve Vašem okolí kdo má trochu cit pro elektrku co může způsobovat rušení.

Jinak bych doporučil pod podložku - snímač - něco tuhého a "souvislou plochu", třeba "dírkovanou hobru". Pokud ji položíte na něco měkkého nebo na rošt postýlky mohlo by čidlo dost zlobit. Na to v návodu neupozorňují, ale je to jasné při znalosti možných principů přístroje - v postatě se snímají změny polohy těžiště těla miminka související s jeho pohyby, dechem a srdeční činností, něco jako "váha uchycená ve více bodech".

Kvalita návodu odpovídá "historičnosti" výrobku, nastavování DIP přepínači, potenciometr jako regulátor hlasitosti, jeden mechanický přepínač pro nastavení hlídání teploty, žádný displej, to je tak konec osmdesátých let. Řešení využívající mikroprocesor s komunikací s uživatelem přes jednoduchou klávesnici by bylo daleko elegantnější a i by umožnilo lepší udržování hygieny přístroje. Návod neobsahuje žádné podrobnější technické údaje což značně ztěžuje nalezení řešení jakéhokoli problému.

moxa*

K té pevné ploše dodávám, že v návodu našeho monitoru to bylo, takže na rošt jsme položili velký karton a na něj teprve desku monitoru a matraci.

repak*

"Dírkovanou hobru" jsem navrhoval proto, aby matrace aspoň trochu větrala i zespodu. Myslím, že pro hygienu to není úplně nepodstatné.

repak*

Něco vhodného bych sháněl třeba v Hornbachu, OBI a podobně. Tam Vám u uříznou kus na míru.

moxa*

Aha, pravda...jenže ten karton je jen o něco větší než destička, takže kdyby tam nebyl vůbec, tak to přes destičku stejně nedýchá ;)

moxa*

Asi Vás zmátlo "velký" karton...ale sehnat třeba karton A3 už je docela problém, takže proto "velký" :)

kukulin*
hodnocení

další foto

Jak zprovoznit chůvičku s monitorem dechu #2

kukulin*
27.01.10 16:15
hodnocení

foto

Jak zprovoznit chůvičku s monitorem dechu #3
moxa*

No, takhle mi připadá jako každý jiný - desku pod matraci, monitor připevnit na postýlku, nebo je tam prodlužovák do vedlejší místnosti. Co přesně Vám nejde?

kukulin*
hodnocení

no jo to uděláme to je v poho - chůvičky fungují i ve sklepě,ale ten monitor prostě nedává vědět,že tam dítko není - až po cca 20 s se ozve pípání a neustále v chůvičce šumí,nebo když dám malou na matraci,někdy se stane,že to začně hodně pískat...a přitom dýchá...jsem to nějak nepochopila

moxa*

A to jste nechtěli? Tak ale monitory fungují - po 20 sekundách, kdy necítí pohyb, začnou pípat! Protože může být v dýchání několikavteřinová pauza, tak aby to neřvalo pořád... Samozřejmě se každému stane, že má falešný poplach. Nám se to stalo za půl roku řekněme třeba 30 x - to není moc a většinou jsme to po pár poplachách upravili. Falešný poplach je totiž nejčastěji způsoben tím, že je monitor špatně nainstalován - pod špatnou matrací apod. Když byl prcek hodně lehounký a monitor ho přes matraci necítil, musela jsem ho dát rovnou na destičku, aby monitor neplašil. V porodnici to totiž měli taky tak. Teď už je větší a monito ho zabírá normálně přes matraci. Když začne řvát, udělali jsme většinou něco blbě - třeba jsme našťouchali deku mezi matraci a postýlku, aby držela a tím jsme nějak narušili jeho funkci.

Ohledně šumění chůvičky nevím o co jde - ta s tím přece nesouvisí. *nevi*

repak*

Omlouvám se za dlouhý proslov, ale řešení potíží se "snímačem dechu" jsem napsal na konci svého příspěvku. Opět: naprosto nedostatečný návod.

repak*

Šum bude souviset s nevysokou kvalitou použité elektroniky, s tím nic nenaděláte. Něco jiného by bylo třeba "vrčení", to by nejspíš pocházelo buď ze špatného napáječe nebo z nějakého elektrospotřebiče okolo.

kukulin*
hodnocení

děkuji moc za návody...moc jste mi pomohli,hnedka zítra se do toho trošku dáme...

Já totiš nikdy neměla monitor dechu a tento je napojený jak na monitor,tak na chůvičku najednou. Zítra se do toho dáme a ještě zkusíme. Holčičce máme 1/2 roku,tak to by v poho už mohlo reagovat přes matraci,popř vyzkoušíme bez matrace.

Jsem vděčná za každou radu. *srdce*

moxa*

To určitě stačí přes matraci, výrobce našeho doporučuje matraci kokos - molitan - kokos. Myslím :). Matrace by neměla být moc tenká ani silná a měla by mít molitan uprostřed a nahoře a dole nějakou pevnější vrstvu, jako je ten kokos. Jestli takovou nemáte, snad to bude fungovat i tak, ale jestli to zazlobí, může to být matrací.

Kdyžtak napište jak to dopadlo :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]