Pěkný večer, vím, že podobných dotazů je tu v poslední době kvůli přechodu na DVB-T2 hodně, ale i když jsem hledal na netu, nic podstatného jsem nenašel. Bydlím v Břeclavi a mám novou televizi s podporou DVB-T2. Programy, které už na T2 vysílají normálně naladím. Před časem na T1 přestaly fungovat programy České televize. Opakovaně zkouším přeladit televizi, ale běžné programy ČT nechytám. Jen ty v HD, ale u těch to píše, že nemám nainstalovaný modul. Jak to prosím tedy teď je? Proč mi nejedou normální programy ČT? Děkuji
Jste právě v oblasti přepínání na H.265. A nejde jen o jednoduché "přeladění"multiplexů. Současně jsou i dočasné multiplexy. Odborně články: parabola.cz/...
HD už běželo na předchozím formátu H.264. Takže problém bude v něčem jiném. Jde o novou TV nebo set-top box STB?
V Krkonoších jsem taky bojoval s příjmem ČT v DVB-T2. Krásný obraz, plný signál i kvalita a najednou kostičky a výpadek signálu. A za dvě minuty opět plný signál. Někdy byl výpadek pár minut, jindy několik hodin a dokonce i celý den. Pomohl až zásah anténáře. Prý za to může jednokanálové šíření signálu, kdy všechny vysílače vysílají na 26. kanále a pletou se dohromady blízké a vzdálené vysílače.
2) TV bych vzal k někomu v sousedství komu jde ČT a naladil. Pokud OK:
- natočit anténu na jiný vysílač
- vyměnit anténu, nebo zkontrolovat konektory, nebo vyměnit svod (stárne a vzniká velký útlum, pokud starší 8 let a venku, potom je určitě nutná výměna)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.