Nejste přihlášen/a.
Autovypínání všeho pokud dojde k poklesu odběru na minimum. Dá se koupit ve speciálkách s galvanickým oddělení (relé). Důvodem je 2x špatná zkušenost. Jednou s enegetiky, když při opravě v rozvodně odpálili v celém bloku spoustu zařízení. Podruhé přepětí při bouřce a odešlo několik zařízení. K tomu špatná zkušenost s pojišťovnou při likvidaci škod.
Výhoda, jsem kdykoliv online, nemusím čekat až router najde.
Nevýhoda, tak to nevím, nejsem elektrikář.
Ale pokud chcete router vypínat, tak existují speciální zásuvky (master,slave).
Vypnete PC a tím zároveň vypnete veškeré periferie, tiskárna,modem,router atd...
nemusíte cvakat po vypínači.
Citace z vebu:
Tato přepěťová ochrana je nedocenitelná i z pohledu úspory elektrické energie, protože i zařízení, která jsou ve Stand by režimu mají stále spotřebu elektrické energie.
Vypínám, ale jen z důvodu, že ho mám v "rozpětce" a vadí mi, že ostatní přistroje v noci svítí.
Nevypínám, nechávám veškerou techniku připojenou trvale k internetu a chci tam mít přístup. Sice to nonstop bere nějakou elektřinu, ale jsou větší položky v domácnosti. Je to zařízení určené k trvalému provozu a co mám zkušenost, tak když už vznikne nějaký problém, tak se většinou projeví při startu. Pár let to v provozu vydrží a při poruše měním za jiný kus.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.