Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Síťový zdroj pro autorádio

Od: kubinec® odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, prosím vás o radu. Z autovraku chci použít do dilnicky autorádio s repráky. Chci si akorát místo autobaterie pořídit síťový zdroj. Vyhlédl jsem si tento obyč. nejlevnější co jsem našel. Mohu jej použít? Ty parametry budou stačit? Konektor si upravím. Děkuji
Zde odkaz - toplux.cz/...
Popřípadě můžete mi dát jiný tip na zdroj?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zdroj 12W je slabý... Ten určitě ne! Doporučuji ze zkušenosti cca aspoň 3A. Nouzově dejme tomu 2A. Taky jsem to řešil na rádiu Sony cca před 15lety... Na ten slabý to padá, musel bys hrát tak normálně, ale o tom pochybuji... Určtě potřebuješ dělat "vítr"... :)

Stačí takový: gme.cz/...

hodnocení

0x

Zdroj musí mít parametry podle příkonu a napětí rádia.

hm*
hodnocení

0x

Ne, podle mě je 12 W málo. Napětí by asi šlo, ale výkon bude chtít to rádio určitě vyšší. Jak píše *ferax*, zdroj nutno koupit podle příkonu rádia.

hodnocení

Jenže nemůžu zjistit příkon autorádia, jde o SM855CD

Snad má nějaký štítek.

hm*

Někde psali že má výstup snad 4*20W. Takže ... :)

(Nejméně bych hledal aspoň tak 4A = 50 W zdroj, jinak viz odkaz, který uvedl *nonek*).

hodnocení

Bohužel nemá,zatím používám tento zdroj, ale ten potřebuji jinde.
Síťový zdroj pro autorádio

hodnocení

0x

Řešilo se to už vícekrát, třeba tady Klidně i zdroj s PC, používám ho různě, všude, kde potřebuji 12V...A nějaké úplně levné adaptéry mívají problém "s rušením"příjmu radia...

hodnocení

0x
Tady ty obyč rádia žerou prd, měl jsem podobné a bralo to při rozumné hlasitosti kolem 300 mA.

host
hodnocení

0x

Pokud chcete rádio jen na hraní rádia bez CD, a nemusí vám to řvát, stačí vám v nouzi zdroj 12V 1A, od starého vyřazeného set top boxu DVB-T, ale lepří by byl adaptér 12V 2A, nebo s větším, možná by šlo použiít nějaký zdroj k napájení LED žárovek 12V

Hlavně potřebujete správný konektor k autorádiu, a musíte vědět, kde máte plusy (jsou dva, jeden přímo z baterie a druhý přes klíček), mínus, repro levé a pravé, atd. A pak je třeba propojit konektor vašeho autorádia s výstupním konektorem zdroje, který použijete. Bylo by dobré nezapomenout na pojistku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]