Zdravím mám digestoř Mora a mám zapojeny na dvojlince a modrý je na hnědém a hnědý na modrém kabelu moc se mi to nezdá zapojit tak jak je to teď nebo jak prosím?chci dát delší kabel ne to táhnout přes prodluzka. Děkuji
Ferax se plete, vnitřek digestoře je plastový, třída II.
každopádně digestoř by se měla připojit dvoupólovou vidlicí do zásuvky, aby byla odpojitelná vytažením ze zásuvky. Zásuvka typicky nad horními skříňkami.
doplněno 31.08.20 01:35:
Na třídu II. se dává jen vidlice s 2 póly, není nutné uzemění - vodič PE zelenožlutý.
Pro "ferax" Většina "moderních" odsavačů par má jen dvoulinku. Je to totiž přesně tak, jak píše "ladis": pajšl v odsavačích bývá celý plastový a plechový kryt odsavače je tímto vlastně odizolovaný od veškerých částí pod napětím.
Pokud jsi ustřihl vidlici, tak se do toho má hrabat jen elektrikář, je to VTZ.
Osobně bych to zapojil tak, aby na objímce žárovky byl nulák a spínaná fáze vypínačem byla na středu žárovky. Kvůli bezpečnosti, aby si někdo při výměně žárovky nesáhnul na objímku. Ventilátoru je to jedno, jak je zapojen, ale opět, ideální je, když vypínače odpínají fázi.
na tohle ověření ti stačí obyč. zkoušečka fáze za 15,- Kč.
Pokud z digestoře "visí" dvojlinka s hnědým a modrým vodičem, pokračovat s barvami stejně... a hnědou fázi na fázi (pokud je to jinak, dejte vědět) v odbočné krabici. A v tom případě půjde fáze digestoře přes vypínač...Popište, co a jak chcete propojit, trochu podrobněji...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.