Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Endoskop z Aliexpressu

Od: arny® odpovědí: 14 změna:
Dobrý večer všem,
koupil jsem si z Aliexpressu endoskop, který je na obrázku.
Má mít rozlišení 640x480, ale mě se stále video zobrazuje v mnohem menším rozlišení.
Zkoušel jsem více obslužných aplikací a všude je to stejné.
Hledal jsem na netu, ale odpověď na můj problém jsem nenašel. Často lidé píší, že mají problém se zprovozněním endoskopu na mobilu. S tím já jsem absolutně problémy neměl, endoskop funguje, ale rozlišení je nízké.
Nemáte někdo s tímto endoskopem zkušenosti?
Moc děkuji.

Endoskop z Aliexpressu

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zdravím.

Tuhletu srandu mám doma taky a používám app.

play.google.com/...

Ale co čekáte od číňana, já mam obraz dobrý ale zaostřuje jen když jí poklepu na čočku.

doplněno 30.08.20 04:49:

A jak funguje na PC nebo noteboku?

hodnocení

0x
Odpověď na problem je jednoduchá. Činskej šmejd. To někdo čeká, že ta levná hračka pro déti bude mít i tu bídu 640x480?

A proč né?

1 - Fotka

2 - Video

Endoskop z Aliexpressu #2
Endoskop z Aliexpressu #3

hodnocení

0x

Mám ho taky, na mobilu je rozlišení nižší, na PC jede na 640 x 480.

hodnocení

Já jsem si uvědomil, že jsem svůj dotaz nenapsal úplně srozumitelně. :)
Na PC endoskop má to rozlišení, jaké mít má (640x480). Ale na mobilu ne.
Potřeboval bych právě poradit, jak i na mobilu dosáhnout deklarovaného rozlišení.
Pro "ernie"
Nevím, proč by endoskop neměl mít udávané rozlišení, resp. ho má. Samozřejmě jsem nečekal žádný super obraz. Že má endoskop rozlišení 640x480 o tom jsem věděl a s tímto vědomím jsem ho kupoval.
Co se týče nákupů zboží z Aliexpressu: vždy jsem byl spokojený, zboží pokaždé splňovalo udávané vlastnosti v popisu, kvalita zboží OK.
Připadá mi, že jste na zboží z Číny jaksi "vysazený". Odkud si myslíte, že je stejné zboží (a za vyšší ceny) prodávané u nás? Většinou je to úplně totožný výrobek.

Mně to šlo na starším mobilu. Nějaký Android 4.4 tuším. Na novějších už jen 320 x 240.

Většinou, když něco koupím v obchodě nebo v českém e-shopu, tak je vyrobené v Číně. Proto, pokud to najdu na Aliexpresu a cena je příznivá a hlavně, pokud to nepotřebuji hned,tak neváhám. Koupím v našem shopu něco a kolikrát musím reklamovat. Je pravda, že dnes již reklamace probíhají poměrně rychle,ale pokud reklamuji na Aliexpresu, peníze zpět mám do týdne na účtě.

hodnocení

Pro "stepm"
Mám právě starší mobil s Androidem 4.4 a na něm mi endoskop funguje jen v rozlišení 176x144.
Když v aplikaci nastavím rozlišení vyšší, mám jen černou obrazovku.
Co jsem tak četl na internetu, nejsem sám a tento problém má spousta uživatelů: na PC je rozlišení v pořádku, na mobilu bohužel nižší.

Mobil - Xiaomi MI 1A android 9

Foto - 640x480

Video - 640x480

Endoskop z Aliexpressu #4
Endoskop z Aliexpressu #5
hodnocení

Pro "juraja"
A jakou aplikaci pro endoskop v mobilu používáte?
Mám taky Xiaomi, ale starší model. Navíc s čipsetem MediaTek, se kterým si bohužel tento endoskop "nerozumí" (alespoň podle dostupných informací na internetu). I v popisu zboží na stránkách prodejce bylo uvedeno, že endoskop nemusí fungovat na telefonech s čipsetem MediaTek. Kupoval jsem to s tím, že to budu používat přes notebook. Ale kupodivu to na mém mobilu bez problémů funguje. *palec* A když už to na mém mobilu funguje, chtěl bych docílit i vyššího rozlišení.

Už sem to psal nahoře.

Já používám app.

play.google.com/...

Ale v ní nejde nic nastavit, jen přepínání buď foto nebo video.

hodnocení

Tak to se omlouvám, neuvědomil jsem si, že ten odkaz výše, byl vlastně od Vás.
Tu aplikaci jsem zkoušel: na mobilu mi funguje, ale mám jen černou obrazovku. :( To zřejmě proto, že má aplikace ve výchozím nastavení nastaveno rozlišení 640x480. Ale tohle mi právě dělají všechny aplikace, když nastavím rozlišení vyšší, než 176x144: aplikace i endoskop pak fungují dál, ale mám jen černou obrazovku.
Takže problém bude asi skutečně na straně hardwarové konfigurace mobilu a s tím už, bohužel, nic nenadělám.

Bohužel tak s tímhle neporadím.

Já koupil endoskop připojil a fungoval.

Teda nee, ještě sem musel dokoupit OTG redukci, z konektoru C na USB

ladis*
hodnocení

0x

Patrně aplikace si nerozumí s tvým HW, zkusil bych kontaktovat autora aplikace, napsat mu tvůj typ HW...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]