Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chci poprosit o radu. Chtěl bych přijímat programi ze satelitu Hot Bird 13,0* E. Jde mi jen o volné stanice. Televize má vestavěný satelitní tuner. Nyní tedy když koupím parabolu s konvertorem a propojím ji napřímo s TV, tak to bude fungovat, nebo je zde zapotřebí nějaký mezičlánek o kterém nevím? Rovněž bych ocenil k tomuto zmíněnému satelitu chytat zároveň ještě jeden satelit na tuto jednu parabolu- to prý lze, ale nevím které satelity, ty co jsou poblíž Hot Birdu, nebo je to jedno podle natočení a pod., a bude zase potřeba něco navíc, např. nějaký slučovač signálu? Vše chci jen do jedné televize.
Má být nějaká aplikace na mobil (zatím nezkoušeno), která má ukázat, kam to natočit, tak jsem si říkal, že bych to mohl zvládnout, ale samozřejmě uznávám, že profi je profi.
A pokud to tedy budu chtít maximálně zjednodušit = pouze jedna družice (volné programy) na 1 TV, můžu koaxiál natáhnout z konvertoru, rovnou na vstup do televize, bez dodatečných zařízení a ovládat pouze v menu TV přes její dálkový ovladač?
Super. To jsem potřeboval vědět. Díky moc. To hlavní mám vyřešeno!
Jen mi to ještě nedá a přemýšlím jak to dovézt pro mé účely k dokonalosti. Chtěl bych úplně ideálně přijímat k Hot Bird 13.0* E ještě Eutelsat 16.0* E. Chápu, že musím mít konvertor monoblok na 2 družice, ale nevím zda mohu požít např. tento: omko.cz/...
kde je "nastaven"rozestup 4,3 * a mě stačí jen 3*, takže do toho rozpětí se sice vejdu, ale pokud je to nastaveno nějak na "tvrdo"zas bych chytal asi jen jeden z mých požadovaných satelitů?
A půjde zase přepínat požadovaný satelit z těch dvou přímo v TV?
No já bych do toho OMKO zašel osobně a neřešil to po netu. To je firma která se satelily zabývá už několik desítek let a něco o tom vědí.
Děkuju za tipy a rady. Jsem už chytřejší, ale spoustu toho musím ještě nastudovat.
Zkusím tedy koupit nějaký duo držák a namontovat a nastasvit 2 LNB, jeden na 13* a druhý na 16*. a přidám DiseqC.
Ten se předpokládám ovládá v mém případě z menu vestavěného tuneru v TV. Kam mám přepínač nejlépe umístit?
Jinak parabolu jsem ještě nekoupil, takže 100 cm a více. OK
Někdo ti tady psal, že 3° nedáš. U 80. ky paraboly je 1 cm 1°. Ty LNB hlava má průměr asi 4 cm. Jedině dlouhé krky a jedno LNB předsunout. Běžně se dává Hotbird 13°, Astra 19° a Astra 23° A jsem si skoro jist, že Firmware tvé TV umí jenom Astru 19 a 23, takže si budeš muset všechny transpordéry z Hotbirdu dopsat.
A taky koupit přepínač Diseqc
Beru to trochu jako výzvu, čas si udělám, zajímá mě to a rád to zkusím, člověk se pořád učí nové = samozřejmě, pokud mi dojde trpělivost, budu muset zavolat nějaké profi anténáře z okolí. Využiji třeba i SAT Finder. Jinak ty jednotlivé LNB se natáčí a směrují asi přímo v tom držáku, že?
No, nebude to sranda, jak to pánové čtu, ale jsem moc rád za vaše postřehy a zkušenosti. Tak snad aspoň ten Hot Bird dám
Dopsat znaméná, něco jako manuálně zadat - doplnit údaje do tuneru, chápu to správně?
Jistě. Podívat se do Menu a vyberu satelitní tuner, jaké tam jsou předinstalované družice. Pokud Hotbird není tak zadat družici. No a pak v menu vyberu Hotbird a pěkně dopisuji transpordéry z kterých chci chytat program. Kmitočet, Polarizaci a Symbol Rate. Údajům na Parabole nevěřím.
Jo, fakt díky chlapi !
Nebojím se toho, neb touto činností nemohu způsobit větších škod.
Maximálně po pár pokusech a dnech, objevím šedivý vlas
Nevtipkuji, myslel jsem vážně, že to ženský trochu vysvětlím a bude sledovat dění na obrazovce a předávat patřičné info. Ve dvou to půjde líp. To bych se jinak uběhal. Naopak jsem považoval za žert, brát byť na střechu "pouze" verandy televizi úhlopříčky 127 cm. Nevím co by si pomysleli sousedi, kdyby to viděli . . .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.