Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zarovka v troube vyhazuje pojistky

Od: oldman1937 odpovědí: 12 změna:

Dobry den.

Praskla mi zarovka ve vestavene pecici troube Siemens asi 5 let stare. Vymenil jsen zarovku a pri prvnim peceni zarovka zhasla a vyhodila pojistky. Co to muze zpusobit?

Dekuji

doplněno 29.08.20 11:47:

Jen doplnuji ze pecici trouba pracuje bez zarovky.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Použijte žárovku, určenou do trouby; je na pracovní teplotu myslím 300st. C...teď jsem našel, třeba tuto A jakou žárovku jste použil? LED žárovka tam nevydrží ani jedno pečení, to jen na okraj, kdyby někoho napadlo ušetřit na elektrice za svícení...

A pokud to byla žárovka "do trouby" a vyhodila pojistky, byla vadná... dostal se do ní vzduch a došlo ke shoření vlákna a mnohdy vlastně ke zkratu uvnitř žárovky. Občas dojde i k rozsypání skleněné baňky...

oldman1937
hodnocení

Pouzil jsem zarovku Emos urcenou pro troubu 300st.C 25W

Takže čhinu... podívejte po Philips, Osram...možná taky vyrobeno v Číně nebo v EU, ale hlídají si kvalitu. A Emos reklamujte...pokud to za to stojí, ta reklamace

hodnocení

2x

Jednou se mi stalo, že když praskla žárovka, tak poškodila tu objímku. Ale nejsem elektrikář, jen mám tuto zkušenost.

Já teda předpokládám, že jste použil správnou žárovku.

hodnocení

1x

Trúbu rozobrať a nájsť skrat.

doplněno 30.08.20 11:12:

V čom nezmysel? Ja si myslím,že presný stručný popis chyby. Žiarovku vy meníte cez rúru,no ak je skrat v objímke,tak len zvonku a to znamená trúbu odkrytovať alebo vymontovať,ak je vstavaná. A skrat v objímke je len jedná z možných chyb.Kľudne sa mohla teplom porušiť izolácia a vyskratovať prívodné drôty ku objímke.

To je zase nesmysl... *zed*

slavco31@ Tazatel žárovku (tedy zkrat) nemusí hledat...ví, kde je, už ji měnil...

slavco31 ale tazatel píše

doplněno 29.08.20 11:47:

Jen doplnuji ze pecici trouba pracuje bez zarovky.

takže napětí na objímce je, když trouba peče...se zapnutím trouby se zapíná i světlo, u drtivé většiny trub

hodnocení

0x

Pokud se to stalo jen jednou, tipju na výrobní vadu žárovky. To se někdy stává. Obětujte pár korun a zkuste ji vyměnit za novou, pokud možno "lepší" značky (i když bude taky asi vyrobená v Číně ;)).

oldman1937
hodnocení

Vymena za kvalitnejsi zarovku to spravila, dekuji vsem.

Výborně, hlavně že nejen peče, ale i svítí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]