Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysílání DVB T2

Od: tom121 odpovědí: 17 změna:

Ahoj,
mám novou TV a vysílání přes satelit - Skylink. Myslel jsem, že přechod na DVB T2 zvládne bez problému a nebudu muset nic dělat. Ono ouha, včera se u nás přešlo na tento formát a TV nefunguje.
Co tedy musím udělat pro zprovoznění?
Díky
T.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Nejlepší bude, když napíšeš jak to máš vlastně udělaný.
Satelitu se DVB-T2 vůbec netýká.
Máš na baráku parabolu či anténu?
jofa*

Tak. Pokud má tv příjem ze satelitu, tak DVB-T a T2 nemá s přijmem přes sat. nic splečného.

hodnocení

2x

Když máš novou TV a přijímáš signál ze satelitu, tak se o DVB-T2 nemusíš starat. Signál ze satelitu ti musí fungovat tak jako do včerejška i dneska a.t.d.

Pro zrovoznění DVB-T2 musíš minimálně provést vyhledání novýchprogramů. Já bych řekl, že včera se pouze vypínalo vysílání ve starém formátu DVB-T. Vysílání v DVB-T2 běží souběžně už několik měsíců, takže jsi měl dost času na vyzkoušení, jestli tento signál tvoje televize zpracuje.

Na internetu máš všechny možné informace, které vysílání musí televize podporovat. Takže si podle typu tvojí televize vyhledej, jestli ty formáty opravdu podporuje.

tvfanda*
hodnocení

2x
Máte satelitní přijímač nebo ta televize má DVB-S2 tuner. Co hlásí ten satelitní přijímač nebo ta televize? Už se vám to v minulosti stalo?
Často se stává, že když zařízení není dlouho zapnuté, tak dekódovací karta nemá potřebné klíče a obraz se zvukem nejde. Většinou se objeví nějaké chybové hlášení, ale EPG nebo informace o pořadu se zobrazují.
Zkuste zapnout přijímací zařízení (satelitní set-top-box nebo TV, podle toho co máte) alespoň na hodinu a nechte to na jedné stanici (například ČT1) a tím by se měli načíst potřebné dekódovací klíče.

hodnocení

1x

Dobrý den,
dovolím si Vám to vysvětlit o něco více zjednodušeně.
DVB-T - tuner pro digitální pozemní vysílání (klasický)
DVB-T2 - tuner pro digitální pozemní vysílání v novém standardu (lepší kvalita obrazu a zvuku), poběží na něm kanály cca od roku 2021
DVB-C - tuner pro kabelové vysílání (kabelovka)
DVB-S - tuner pro satelitní vysílání
DVB-S2 - tuner pro satelitní vysílání v novějším standardu (lepší kvalita obrazu a zvuku), již se v rámci tohoto tuneru běžně vysílá.
V případě dalších dotazů nás neváhejte kontaktovat.
S pozdravem
Jana V O B E J D O V Á
asistentka prodeje
E L E K T R A P V s. r. o.
Vrbenská 197/23 I 370 01 České Budějovice I IČO:48202550

odsud ...ovšem je to z roku 2015...proto některé letopočty trochu jiné...

takže při příjmu ze satelitu (bez STB), tv s tunerem DVB-S (S2); tv mají i další tunery, viz výše. Podívejte na nabídku tv, mají DVB-T2, DVB-C, DVB-S2,...atd. Některé tv více, některé jen pár...ale většinou současně není problém s tunery. A satelitní vysílání nemá nic společného s DVB-T2...

jenyk signál nejde rozkodovaný v případě tuneru DVB-S2, nejde přes DVB-T2, (bez STB)

Však píšu, že signál nejde přes tuner, alébrž přes HDMI.
Aby jsme si rozuměli, jak ze satelitu, tak i z STB jde přes HDMI signál, který televize jen zobrazí.
tvfanda*
Nonek napsal:
DVB-T2 - tuner pro digitální pozemní vysílání v novém standardu (lepší kvalita obrazu a zvuku), poběží na něm kanály cca od roku 2021
.
Ten rok 2021 jste napsal špatně, ve standartu DVB-T2 v České republice se vysílá už od roku 2017 a v současné době lze přijímat téměř na celém území a to je teprve rok 2020.

tvfanda...kdybyste četl pozorně mou odpověď, pak byste nenapsal, co jste napsal

odsud ...ovšem je to z roku 2015...proto některé letopočty trochu jiné...

tvfanda*
Omlouvám se vám, ale z vašeho příspěvku jsem nepoznal co píšete vy a co uvádí někdo jiný.
Myslel jsem si, že ten text "ovšem je to z roku 2015...proto některé letopočty trochu jiné" patří k tomu odkazu, a protože jsem na něj neklikl, tak jsem nemohl vědět, že patří k celému předešlému textu nikoli pouze k tomu odkazu.

jabraka*
hodnocení

0x

Nevím to zcela jistě,ale myslím,že i vysílání ze satelitu musí přeformovat svoje vysílání do formátu běžného z pozemního.Jinak by televizory s tunerem,nladěným na T2 měly problémy.

JABRAKA

feka
To nedává moc smysl, satelitní vysílání vůbec nijak nesouvisí s DVB-T ani DVB-T2.
Signál ze satelitu jde do televize už rozkódovaný. A přes HDMI, nikoliv přes vestavěný tuner DVB-T2.

"Jinak by televizory s tunerem,nladěným na T2 měly problémy."

Neměly. Signál ze satelitu jde v televizi mimo tuner (až za něj), takže je zcela lhostejné, jak je tuner v TV naladěný a jestli tam vůbec nějaký je. Přirovnal bych to ke gramofonu, připojenému k zesilovači rádia. Tam je také jedno, jaké vlnové rozsahy rádio má a jestli je zrovna naladěné "Countryrádio", Nebo třeba "Radio Jerevan". Radiopřijímač prostě v tu chvíli přehrává signál z gramofonu.

id
hodnocení

0x

mám novou TV a vysílání přes satelit - Skylink.
Není nová televize jako televize. Podporuje vůbec vaše televize DVB-T2? Jakou máte?

Jste lehce mimo. Při příjmu přes satelit je naprosto jedno, jestli je televize schopná přijímat jakékoliv pozemní signály. Dokonce nemusí mít pro takové vysílání vůbec žádný tuner, slouží v podstatě jen jako monitor. Takže na satelit bude fungovat jakákoliv televize (stará i nová, digitální i analogová)l, která jde připojit k satelitnímu přijímači.

A pak je mnoho a mnoho televizí, které mají tuner DVB-S2 a žádný satelitní přijímač nepotřebují ani žádný HDMI kabel...proste strčíte kartu do modulu v tv, připojíte kabel od satelitu (většinou F konektor), naladíte a jedete...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma DVB T2

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]