Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabíjecí AA baterie o stejném průměru jako alkalické

Od: tomasek222® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den.

Určitě jste si někdy všimli, že nabíjecí AA baterie (NiMH) jsou o něco málo širší (mají o něco větší průměr), než "běžné" alkalické (či nealkalické) AA baterie. Pokud je pak nějaké zařízení s úzkými vstupy pro baterie, nedá se tam nabíjecí baterie vložit a používat.

Nevíte někdo o nabíjecích AA (NiMH) bateriích, které by měly naprosto stejný průměr jako ne/alkalické?

Předem díky za rady/zkušenosti!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Souhlas. Před 10 roky jsem měl obdobný problém u minivrtačky. Eneloop od Panasonic měli menší průměr než GP. Ale jak je dnes, nevím. Jsou opět větší kapacity. Vnitřek po demontáži jsem probousil. Ale údajně je to v tolerenci pro AA.

hodnocení

Pár Eneloop baterií mám a nikdy mě nenapadalo je do inkriminované digitální termohlavice dát. Zkusil jsem to teď a skutečně se tam bez problémů vejdou - mají opravdu stejnou šířku jako obyčejné AA baterie! A to jsou některé z ostatních nabíjecích baterií také s menším samovybíjením, ale do termohlavice se nevejde ani jedna... Moc díky za radu/reakci!

hodnocení

2x

Myslím, že u zařízení kde se baterie vyměňuje jdenou za rok nemá cenu používat nabíjecí články. Mnohem ekonomičtější jsou normální alkalické. Mají nižší samovybíjení a když si spočítáš kolik let bys musel ty nabíjecí provozovat aby to bylo za stejnou cenu, tak to nemá smysl.

Chci jen upozornit, že nabíjecí aku jsou z pohledu samovybíjení dva druhy:

- vybíjí se do měsíce na 50% kapacity (klasicky z Lidl-u)

- udrží kapacitu i za rok na 90% (Eneloop od Panasonic - dříve Sanyo)

jofa*
hodnocení

0x

Radu nedám ale zkušenost. Vždy jsem nabíjecí dostal do míst kde byla alkalická. Nabíjecí je jen o 0,3-0,4 mm na průměru větší a ta rezerva u všech nahrazených dobíjecími byla. A že toho mám mraky kam to dávám a kde to je výhodnější a funkční s nižším napětím. Ještě jsem se nestkal s výrobkem, kam bych nabíjecí nedostal.

motak
Taky jsem je dostal všude...ale párkrát byl problém je vytáhnout ven:)
hodnocení

Přesně jak píše motak - obvykle je možné silou baterie do přístroje dostat, ale je pak velký problém je vyndat. Já mám konkrétně problém s digitální termohlavicí na topení... Vyndat nabíjecí baterie pak znamená bouchat termohlavicí do ruky a ty nárazy předpokládám termohlavici úplně nesvědčí... Na problém jsem narazil i u pár jiných přístrojů (malé LED světlo s PIR čidlem apod.).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]