Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Určitě jste si někdy všimli, že nabíjecí AA baterie (NiMH) jsou o něco málo širší (mají o něco větší průměr), než "běžné" alkalické (či nealkalické) AA baterie. Pokud je pak nějaké zařízení s úzkými vstupy pro baterie, nedá se tam nabíjecí baterie vložit a používat.
Nevíte někdo o nabíjecích AA (NiMH) bateriích, které by měly naprosto stejný průměr jako ne/alkalické?
Předem díky za rady/zkušenosti!
Souhlas. Před 10 roky jsem měl obdobný problém u minivrtačky. Eneloop od Panasonic měli menší průměr než GP. Ale jak je dnes, nevím. Jsou opět větší kapacity. Vnitřek po demontáži jsem probousil. Ale údajně je to v tolerenci pro AA.
Pár Eneloop baterií mám a nikdy mě nenapadalo je do inkriminované digitální termohlavice dát. Zkusil jsem to teď a skutečně se tam bez problémů vejdou - mají opravdu stejnou šířku jako obyčejné AA baterie! A to jsou některé z ostatních nabíjecích baterií také s menším samovybíjením, ale do termohlavice se nevejde ani jedna... Moc díky za radu/reakci!
Myslím, že u zařízení kde se baterie vyměňuje jdenou za rok nemá cenu používat nabíjecí články. Mnohem ekonomičtější jsou normální alkalické. Mají nižší samovybíjení a když si spočítáš kolik let bys musel ty nabíjecí provozovat aby to bylo za stejnou cenu, tak to nemá smysl.
Radu nedám ale zkušenost. Vždy jsem nabíjecí dostal do míst kde byla alkalická. Nabíjecí je jen o 0,3-0,4 mm na průměru větší a ta rezerva u všech nahrazených dobíjecími byla. A že toho mám mraky kam to dávám a kde to je výhodnější a funkční s nižším napětím. Ještě jsem se nestkal s výrobkem, kam bych nabíjecí nedostal.
Přesně jak píše motak - obvykle je možné silou baterie do přístroje dostat, ale je pak velký problém je vyndat. Já mám konkrétně problém s digitální termohlavicí na topení... Vyndat nabíjecí baterie pak znamená bouchat termohlavicí do ruky a ty nárazy předpokládám termohlavici úplně nesvědčí... Na problém jsem narazil i u pár jiných přístrojů (malé LED světlo s PIR čidlem apod.).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.