Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

O2 chce zaplatit za set-obox po smrti táty

Od: petraa odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, nemáte s tím někdo zkušenost? Tři měsíce po smrti otce přišla na adresu táty faktura z 02, že má zaplatit částku tzv. třetím stranám ve výši skoro 2.000,- .za set-box. Už před dvěma měsíci jsem šla na O2 oznámit tátovo úmrtí a zrušit platby za nějaké sportovní kanály, ještě jsem se tam téhdá pro jistotu ptala, jestli nemá vůči O2 nějaký závazek, řekli že nemá. Dnes jsem byla znovu na 02 s tou došlou fakturou a prý se jedná o Set-box, který táta splácel měsíčně a měl ho od roku 2019, těch 2.000,. je nedoplatek, ale já ten setobox kupovat nechci a nabídla jsem jim, že jim ho vrátím, že mi k ničemu není. Mladík z O2 mi řekl, že se musí splatit, že set-boxy neberou. Nevíte jak to je? Příjde mi to podivné jednání. Děkuji Petra

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

au1
hodnocení

2x

a vy jste ten set top box i s úvěrem zdědila? pokud má O2 nějakou smlouvu o úvěru či splátkách, nechť se přihlásí do dědického řízení.

hodnocení

1x

Přečtěte si tohle...podobný případ, akorát bez STB...kolik otec splatil ve splátkách za STB, když má doplácet ještě skoro 2000,-? Nechtějí toho moc? Když už chtějí doplatek...

petraa
hodnocení

děkuji, informace z tohoto podobného případu využiji

jurajjuraj*
hodnocení

0x

uz je divne jen to ze ho splacel od roku 2019 a jeste nedoplatek 2000,- ,to je snad ze zlata ne

A co je na tom divného? Nebo čemu nerozumíte?

Když to vezmu orientačně.A budeme počítat.Box si O2 počítá např+-. 2500,kc- Pán ho muže mít pronajatý od konce roku 2019, po umrtí se určitě neplatilo.Měsíční splátka u O2 je 49.-kc.

Takže muže mít splaceno z pronájmu boxu třeba 10 měsíců to je 490,- kc a ještě je 2000,- k doplacení.

Jednoduché počty a ani zlatý ten box nemusí být...

jurajjuraj*

aha a vy vidite do toho jak dlouho ho mel a kolik splacel mesicne *smich* cisla do sportky mi taky reknete?

Jurajjuraj, vidím Vašu reakciu na Janu222.Z nej usudzujem, že Vy disponujete relevantnejšími informáciami.Takže pre zmenu by som o tie výherné čísla požiadal radšej Vás.Vopred ďakujem.

hodnocení

0x

Myslím si, že v tomto případě asi nevyhrajete, i když to člověka namíchne. Škoda, že jste si nenechala dát písemné vyrozumění o tom, že už Váš otec nemá vůči 02 žádné pohledávky. Ale koho by to napadlo. Také by mne to nenapadlo. 02 má všechny tyto přístroje opravdu hodně předražené. Mně také nabízela slečna od nich po telefonu nový router wi-fi a půl hodiny mne přesvědčovala, jak je to pro mne výhodné, protože to mohu dva roky splácet po malých částkách. Já těmto věcem moc nerozumím, tak jsem si o ní vyžádala, aby přeposlala přesně značku a popis toho, co mi nabízela. No a pak jsem to porovnala s cenami u jiných prodejců a to, co oni prodávali přes 3 tisíce korun, bych koupila kdekoliv jinde asi tak za dvanáct stovek a Datart měl dokonce v té době nějakou slevu a chtěli jen 9 stovek. Jenomže teď už je asi pozdě, protože tatínek měl přístroj rok doma a oni ho nemusí přijmout zpátky, protože co by s tím dělali.

Teď jsem si přečetla odkaz od rádce "nonek" a vidím, že by Vám zřejmě žádný doklad stejně nevystavili. Když to člověk čte, tak má chuť změnit poskytovatele. Já u nich jsem už mnoho let, ale tohle nezapomenu a pokud bych u nich rušila účet na pobočce, tak já se teda odtamtud nehnu, dokud nebudu mít něco v ruce. Nebo se budu napřed informovat o jiném možném způsobu zrušení jejich služeb, třeba za použití e-mailu, abych měla potvrzeno, že jsem je kontaktovala. Považuji takové jednání za skandální.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]