Nejste přihlášen/a.
Dobré ráno,
budu dávat na dům venkovní Wi-Fi IP kameru.
Chtěl bych ji zároveň alespoň částečně zabezpečit proti odcizení.
Nemáte nějaké rady, jak to nějak prakticky a jednoduše udělat?
Zatím mě napadlo, že bych mezi napájecí adaptér a kameru zapojil obvod, který by hlídal odběr spotřebiče (kamery) a v případě odpojení kamery by spustil alarm. Napájecí adaptér bude samozřejmě umístěný doma a ven do kamery je vyveden pouze jeden káblík (napájení), takže tento "hlídací alarm" bych měl umístěný doma.
Děkuji všem za nápady, či vlastní zkušenosti.
budu dávat na dům venkovní Wi-Fi IP kameru.
Chtěl bych ji zároveň alespoň částečně zabezpečit proti odcizení.
Nemáte nějaké rady, jak to nějak prakticky a jednoduše udělat?
Zatím mě napadlo, že bych mezi napájecí adaptér a kameru zapojil obvod, který by hlídal odběr spotřebiče (kamery) a v případě odpojení kamery by spustil alarm. Napájecí adaptér bude samozřejmě umístěný doma a ven do kamery je vyveden pouze jeden káblík (napájení), takže tento "hlídací alarm" bych měl umístěný doma.
Děkuji všem za nápady, či vlastní zkušenosti.
8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
0x
Do takové polohy, aby se na ni nebylo možné snadno dostat. K čemu alarm, než vyběhnete ven, pachatel bude pryč. A navíc, jistě nejste stále doma.
arny®
Bohužel jde právě o to, že kamera bude na snadněji dostupném místě a pokud má hlídat to, co potřebuji, tak ji ani jinam umístit nemůžu.
Jasně, že člověk není stále doma, ale lepší je kameru zabezpečit alespoň trochu, než vůbec. A také předpokládám, že případný zloděj by přišel v noci a to doma vždycky někdo je.
Jasně, že člověk není stále doma, ale lepší je kameru zabezpečit alespoň trochu, než vůbec. A také předpokládám, že případný zloděj by přišel v noci a to doma vždycky někdo je.
jurajjuraj*
0x
kamery se snad ani nekrade ne , taky mam nektere kamery nizko, ze na ne clovek dosahne ze zeme ale nenapadlo by me ze je nekdo bude krast, navic pokud k ni prijde tak ho stejne natoci ( ta nebo ty dalsi ) a ja to mam uz v tu dobu co on krade ulozene na disku
arny®
Nám tady na ulici často řádí nějaký vandal, který poškozuje zaparkovaná auta. Je to na dědině, nikdo ze sousedů kameru nemá a bohužel ho do teď nikdo neviděl.
Sám jsem měl už několikrát poškozené auto (ohnuté stěrače, poškrábaný lak, ukradená anténa, apod.), tak proto chci dát ven kameru, která bude snímat auto a tudíž nemám možnost dát kameru jinam, než kde zamýšlím.
Záznam se sice bude ukládat i na disk, ale druhá věc je, že sice člověk uvidí, kdo ji vzal, ale zároveň přijde o kameru (a paměťovou kartu v ní), a už mu nikdo nic nevrátí.
Proto chci kameru, pro větší pravděpodobnost dopadnutí vandala, doplnit i o nějaký alarm. Představoval jsem si něco podobného, jako bývá u drátových čidel běžných alarmů, kdy bývají čidla zapojená do smyčky a v případě odpojení některého z čidel, dojde k rozpojení smyčky a aktivaci alarmu.
Místo smyčky bych měl obvod, který monitoruje připojené zařízení. Nevím, zda lze přímo něco takového koupit, už hotové, nebo si budu muset něco vyrobit sám.
Sám jsem měl už několikrát poškozené auto (ohnuté stěrače, poškrábaný lak, ukradená anténa, apod.), tak proto chci dát ven kameru, která bude snímat auto a tudíž nemám možnost dát kameru jinam, než kde zamýšlím.
Záznam se sice bude ukládat i na disk, ale druhá věc je, že sice člověk uvidí, kdo ji vzal, ale zároveň přijde o kameru (a paměťovou kartu v ní), a už mu nikdo nic nevrátí.
Proto chci kameru, pro větší pravděpodobnost dopadnutí vandala, doplnit i o nějaký alarm. Představoval jsem si něco podobného, jako bývá u drátových čidel běžných alarmů, kdy bývají čidla zapojená do smyčky a v případě odpojení některého z čidel, dojde k rozpojení smyčky a aktivaci alarmu.
Místo smyčky bych měl obvod, který monitoruje připojené zařízení. Nevím, zda lze přímo něco takového koupit, už hotové, nebo si budu muset něco vyrobit sám.
joudic*
0x
take ji muzete prilepit tak, ze ani nepujde jentak ukrast, leda znicit, nicmene pri cenach ip kamer by me asi nenapadlo neco resit.. a kupovat surveillance kameru za 5tis mi prijde prestrelene. Take jsou alarmy na kliku, na kolo apod
doplněno 21.08.20 13:30: pokud uplne jednoduse tak klasicky sverny system s pojistkou, kolicek apod cokoli s kontakty po obou stranach a do neho zastrceny placaty kousek plastu a la SIMka privazana silonem apod ke kamere, vytazenim pojistky z kolicku se kontakty spoji
doplněno 21.08.20 13:30: pokud uplne jednoduse tak klasicky sverny system s pojistkou, kolicek apod cokoli s kontakty po obou stranach a do neho zastrceny placaty kousek plastu a la SIMka privazana silonem apod ke kamere, vytazenim pojistky z kolicku se kontakty spoji
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]