Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr ohledně telefonu

Od: lumir077 odpovědí: 18 změna:
Zdravím, již 6 let používám telefony od Applu, za tu dobu jsem jich měl asi 12,
letos jsem bohužel na dovolené utopil můj poslední iPhone 7, který jsem měl nový sotva 2 měsíce, a tak jsem narychlo koupil IP SE (2016), abych mohl být k dispozici, jenže jsem po letech zjistil až při aktivním používání, že je už asi ze zvyku na mne moc malý. Asi stárnu.
Tak se teď rozhoduji k další koupi mezi Samsungem Galaxy A41, Honorem 20, Xiaomi Mi Note 10 lite, protože nechci opět vyhazovat 12 tisíc za nový iPhone SE (2020), má smysl jít ještě do starého iPhone 7, namísto výše zmíněných konkurentů?
Díky za radu -))

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

2x
Podivej se na specializovanou poradnu, tady jsou xiaomi fanatici, takze at je na trhu cokoliv, jinoi radu stejne nedostanes.
lumir077

Jó, to kdybych věděl, kde se něco takového nachází, tak bych jim hned napsal -))

re4zon
Kdyby to nebylo proti mistnim pravidlum, s radosti bych te tam odkazal. Takhle ti nezbyde, nez hledat na googlu, klicova slova - mobil, forum, vyber.

hodnocení

2x

Honor = Huawei = oběť obchodní války USA a Číny.

JInak si raději projdi několik eshopů a vybírej telefon podle parametrů, bohužel ti neporadím žádný konkrétní, protože žádná firma není tak solidní aby uváděla všechny potřebné parametry. Sám momentálně vybírám telefon a mám jednoduché a přitom těžce splnitelné požadavky pokud chci telefon pod 7000Kč - chci: Galileo + NFC + baterii 5000mAh. Pokud rád učíš telefony plavat, tak jsou stroje kterýma můžeš pod vodou fotit - například většina telefonů firmy UleFone.

inspa*
hodnocení

1x
Pokud jste tak dloho zvykly na prostredi Apple, na Androidu se budete trapit. To tedy plati i opacne. Byt vami, radeji starsi Apple (a rikam to coby zaniceny androidista, momentalne se zminenym Xiaomi) :)
lumir077
hodnocení

Děkuji za názor, rozumím :) Chtěl jsem zkusit změnu, Mi Note 10 lite se mi opravdu líbí, jen nevím, zda na takovou změnu mám sám odvahu a jestli bych si zvyknul O:) :))

tommy*
hodnocení

0x

Mám Xiaomi Redmi Note 8 PRO a už bych ho v životě nechtěl.. Myslím tím Xiaomi.. Pokud chceš cihlu, tak si ho kup (je jedno jaký model, jelikož všichni váží kolem 200g)... :D A to sem byl zastánce Xiaomi, ale prostě vícekrát již ho nechci. Býti tebou, tak bych šel klidně do toho iPhonu 7.. :)

Můžu se zeptat, který telefon v podobné velikosti bude vážit znatelně míň? ;)
Jinak já mám druhé Xiaomi v pořadí a zatím mi ze všech telefonů, co jsem měl, vydržel nejdéle :)
priklad11*

Tu cihlu jsi snad měl v ruce když jsi ji kupoval. To jsi nevěděl. Tak proč si stěžuješ. Nejspíš jsi byl nachmelenej.

Třetím rokem mám Xiaomi Mi A1.

Čistý android 9, baterka furt drží cca...2 dny.

a váha 165g co chtít víc

@juraja: Xiaomi s Androidem už nejsou, teď jen s MIUI

Ja ho kupoval 2017 prej z čistým androidem.

Jak poznám že má nějaké MIUI?

@juraja: chlubí se tím, že to má tuhle verzi nadstavby

S tou váhou nic nenaděláte, čím větší baterka, tím těžší. A kduž bude malá baterka, tak k tomu musíte držet powerbanku - co je lepší?

@arne1

No co sem se dočetl, tak tu nádstavbu MIUI musím do MI A1 doinstalovat.

infoek.cz/...

@arne1 nové už nebudou, ale Xiaomi Mi A3 se ještě normálně prodává a ten čistý Android má. Stejně tak předchozí modely Mi A mají čistý Android.

A ještě, MIUI je nadstavba, ale pořád je to mobil s Androidem.

tommy*
priklad11
Neexistují třeba ESHOPY ONLINE? :)
Každý nechodí na prodejny.. :)
Když už tedy nějaký mobil, tak aspoň pořádný a trošku si připlatit.. :)
Nyní půjdu na Samsung Galaxy s10 a je to úplně něco jiného. :)
priklad11*

To víš že existují. Ovšem parametry včetně váhy jsou vždy uvedeny. Nedělej ze sebe trola. A navíc při koupi přes eshop ho může vrátit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]