Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Automatické vypínání zásuvky

Od: kuuj odpovědí: 21 změna:

Ahoj, už několikrát se mi stalo, že jsem něco zapoměla vytáhnout ze zásuvky a ono to pak několik hodin běželo. Žehlička nebo toustovač jsou ještě relativně bezpečné, ale už se mi to stalo i u fritézy a kdyby tam začal hořet olej, tak mi mohl vyhořet celý byt. Nevíte o něčem, co by fungovalo jako minutka k zásuvky a například po hodině by jí to vyplo? Našla jsem pouze krabičky na automatické zapínání a vypínání v určitou dobu. Když už to něco mělo umět, tak to mělo spoustu tlačítek nebo vyžadovalo aplikaci, mne by stačilo něco co dá jen natáhnout.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
A co toto? tsbohemia.cz/...
navolíte čas, za jak dlouho má vypnout. Nejkratší 15 minut, nejdelší 8 hodin... a taky mezi tím, vždy násobek předešlého času. ...sice "jen"na 10A, ale pro většinu spotřebičů postačí...
doplněno 18.08.20 14:39: Zde video conrad.cz/...
doplněno 19.08.20 00:00:

Z návodu časovače pro vás...minutky

OBSLUHA

Vidlici časovače zastrčte do odpovídající zásuvky (která je pod proudem). Časovač je tím připraven k použití, ale na výstupu zatím nemá žádné napětí. Připojte napájený spotřebič. Stiskněte tlačítko "START – STOP"na přibližně 2 vteřiny, čímž napájení aktivujete na 15 minut. Každým dalším stisknutím tlačítka nastavený čas zdvojnásobíte, a to až do 8 hodin. K dispozici jsou tedy časy 15 minut, 30 minut, 1 hodina, 2 hodiny, 4 hodiny a 8 hodin. Zbývající čas provozu zobrazuje příslušná LEDka. Čas lze v době provozu kdykoliv měnit stisknutím tlačítka "START – STOP". Chcete-li napájení (a tedy i připojené zařízení) vypnout okamžitě, zvolte "8h"a stiskněte tlačítko "START – STOP"ještě jednou. Po takovém stisknutí tlačítka nebo po uplynutí nastaveného času začne po dobu přibližně 10 vteřin blikat LEDka "15min". Poté se časovač vypne, přestane napájet připojené zařízení a přestane spotřebovávat jakýkoliv elektrický proud. Časovač může v naprostém bezpečí zůstat trvale zapojený do síťové zásuvky (ať s připojeným spotřebičem nebo bez něho).

Nic levnějšího nenajdete s touto funkcí...kterou potřebujete a chcete...

odsud

hodnocení

1x

Staci mit dve montazni krabice vedle sebe nebo pod sebou a zapojit tam mechanickou minutku a v druhe krabici bude spinana zasuvka. Vyrobce je ABB, rada Tango, Time, Element atd. bydleni.cz/...

a tady napriklad nizke-napeti.cz.abb.com/...

doplněno 18.08.20 14:50:

elektrobock.cz/...

doplněno 18.08.20 14:51:

conrad.cz/...

ladis*

Anebo rovnou wifi smart plug, s casovacem a ovladatelna pres internet, pokud staci 10A (2300W), pak nejlevnejsi s homekitem (specialni cip pro apple - pak lze ovladat na 2 kliky i ze zamknuteho displeje apple - pokud nemas apple iphone ipad ipod, klidne si kup i levnejsi) je tahle, ted jsem ji kupoval:

Vocolinc PM5 alza.cz/...

ma to dokonce 2x USB a svetlo a mereni spotreby, casovac i planovani

osvětlení lze i přes home kit stmívat, na ty 2 kliky na zamkle obrazovce. Home kate znamená, že to je součást operačního systému Apple, a ani není nutné instalovat žádné aplikace

Chce je natahnout a zadna aplikace a slozitosti :)

kuuj
hodnocení

ladis: Rozhodně nic co vyžaduje aplikaci nechci. Nebudu hledat telefon a hodinu něco klikat v aplikaci abych si vyžehlila tričko. To samý různý krabičky s tlačítkama a digitálním displejem.

clas: To vypadá jako to co chci, ale nechci kvůli tomu předělávat zásuvky. Ideálně aby to byla krabička která by se strčila do zásuvky a do ní spotřebič.

A tohle? conrad.cz/...

A neco podobneho hadex.cz/...

kuuj
hodnocení

Tohle conrad.cz/... vypadá přesně jako to co hledám. Rovnou objednávám a vyzkouším. Děkuji.

priklad11*

Jenomže u žehličky musí být Evropská, Německá vidlice. S Francouzskou bude problém.

A nejspíš vám tu žehličku za 24 hodin znova zapne

kuuj
hodnocení

priklad11: Vše, na co bych to chtěla použít má evropskou zástrčku s dírou a plíškama. Ani si nepamatuju, kdy jsem naposled viděla velkou zástrčku, která by neměla plíšky, ale jen díru.
Musíte k tomu přikoupit adaptér, jinak tam spotřebiče s nulovým kolikem nestrčíte.

ladis*
hodnocení

0x

Na zamyšleny účel asi jen indukční plotnu, doma automatický časovač, že jsem určité době vypne sama, narozdíl od plynu a nebo indukční plotny

kuuj
hodnocení

Indukční plotnu doma mám. Ale do ní žehličku nestrčím.

hodnocení

0x
Sice nevím, jak může někdo nechat žehličku v zásuvce, když skončí žehlení, ale existují mechanické spínací hodiny a koupíte je kdekoliv za stovku. Problém ale je, že za 24 hodin se opět spotřebič zapne na ten nastavený čas, pokud se mezi tím nevytahne ze zásuvky. Pak ještě existují různé pípáky na tuzkovou baterku, kde se člověk nastaví čas a poté začne pípat a upozorní.
doplněno 18.08.20 16:25: nej-ceny.cz/...
kuuj
hodnocení

V tom je ten problém, že jich většina funguje v intervalech. Ale už mi tu nědko poradil přesně to co chci.

Žehlička by mne až tolik netrápila, ale stalo se mi i u fritézy a když se pár hodin pálí olej, tak to není nic hezkého. Že to někdo zapomene vypnout se může stát lehce, stačí by mne vyrušilo dítě nebo telefon a pak už si na to nevzpomenu že je něco zapnuté.

priklad11*

To znám. Remoska a bůček. Stačí zapomenout a je z toho uhel. Moje hodiny nastavím od nuly 5x 1/4 hodiny a peču. Času si nevšímám. Vždy při startu natočí na nulu. Digitální jsou nepraktické, buď vždy péci ve stejnou dobu, nebo pořád nastavovat.

tipa.eu/...

jabraka*
hodnocení

0x

Na trhu je spoustu spinacích hodin:

alza.cz/...

JABRAKA

kuuj
hodnocení

To je sice pěkný, ale já nechci hodiny ale minutku. Nepotřebuju aby se mi to zapínalo každý den v určitou hodinu.

111®
hodnocení

0x

stačí zadat google"časovač do zásuvky "a pak si vybrat ... alza.cz/...

kenav

Ani jedny hodiny nemaji casovac,vzdy zap a vyp

hodnocení

0x

To coVy by jste asi chtěla, je nejspíše toto:

nizke-napeti.cz.abb.com/...

Ve spodní části jsou pak víčka, která se na spínač namontují. Pak je potřeba toto namontovat do el. instalční krabice nad zvolenou zásuvku 230V v místě, kde konkrétní spotřebič, který chcete časově vypínat budete používat. A přívodní fázi a pracovní nulu, do této zásuvky, zapojit přes tento časový vypínač. Nebo případně koupit el.instalční "dvojkrabici"na omítku a provést to jako prodlužku, na jejímž konci instalujete tuto dvojkrabici a do ní časový vypínač a zásuvku 230V. A toto pak budete moci používat libovolně v kterémkoliv místě, na kteroukoliv zásuvku 230V. Ovšem bude nutné, aby Vám toto zřejmě vše zapojil a instaloval elektrikář. Nedoporučuji laicky. A i vzhledem k ceně toho spínače to nebude moc levné. Ale pokud jde opravdu i o případné vyhoření při zapomenutí, tak je toto celkem nepodstatné.*palec2*

Osobně jsem si zhotovoval vlastní koncepci a konstrukci a vše mi vyšlo na cca 400,- Kč. Jednoduché navolení délky času otočným knoflíkem a start stiskem tlačítka. Včetně digitálního ukazatele proběhlého času. A nyní mám dokonce i spínání a časové vypínání malé el. dvouplotýnky s troubou, programovatrelným ovlládáním (ovládání z automatických el.hrnců - Aliexpress) s možností naprogramování délky sepnutí a i s možností odložení vlastního zapnutí o několik hodin. Vše v ceně cca rovnž 400,- Kč. Ovšem jsem elektrikář a takovéto blbosti jsou mé hobby.;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]