Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Dnes zničehonic přestala chladit a mrazit tato postarší lednice
oddělal jsem ten plast jak je v něm termostat,všechny kontakty jsou ok.Zkusil jsem pak znova zapnout lednici a ta nastartuje na cca 3sec.a opět přestane běžet.A znova když ji zapnu tak jde par sec.a vypne.
Je tedy závada v termostatu a nebo v kompresoru? nebo v něčem jinem?
Předem díky za radu.
Vada je v rozběhovém relé a vypíná tepelná ochrana ,nebo v kompresoru, těch vad může být více -Rozběhnout se nemusí když třeba vypnete proud na moment za běhu(bouřka třeba a pod) a nemůže se rozběhnout do protitlaku.
V podstatě je jedno co s ní je , jediné co vy teď můžete udělat je ji nechat vypnutou aby se stihly vyrovnat tlaky, vychladl motorkompresor , a pak znovu pustit. pokud nepůjde tak chlaďaře technická prohlídka , napřed volat a domluvit se .
Tak jsem nechal lednici vypnutou cca 12h a naskočila asi na 5sec.Takže chladař nebo ji vyhodit...protože se asi nevyplatí na ni někoho volat.
Do elektriky potažmo elektroniky trochu fušuju,tak nemám problém...relátko vypadá jako nové,kontakty sedí.Šlo by nějak proměřit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.