Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím vyťukávat SMS na androidu, když se silnými prsty se to dělá špatně

Od: petas odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, mám takový dotaz, existuje nějaká vychytávka jak vyťukávat písmena, když chci napsat SMS na dotykovém mobilu? Mám totiž silné prsty, tak se mi to vyťukává špatně a často při psaní ťuknu i na vedlejší písmeno a pořád musím mazat a mazat. Potřeboval bych něco tenkého čím by se dala písmenka na mobilu vyťukávat. Poradíte? Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Stylus pro kapacitní displeje. Dá se koupit i v propisce.
Pozná se podle toho, že nemá špičku, ale je zakulacený a měkký

tomas11*
hodnocení

2x
Tak pokud jste připojen přes data nebo na wi-fi Tak to zkuste diktovat jako já teď

smode*
hodnocení

1x
Hezký den. A co využít některou aplikaci (klávesnici) která je pro větší prsty určena? Máte-li Android, dejte si vyhledat v Play "big keyboard". Jako první alternativu vidím např. "1C Velká klávesnice"...ale určitě jich najdete více. Jakýkoliv nástroj na psaní časem spíše ztratíte.

figurek*
hodnocení

1x

dotykové pero, na jednom konci má brčko, na druhém vyťukávadlo.

hodnocení

1x

Jedno můžeš udělat hned, když píšeš SMS, tak drž telefon naležato, Tlačítka se zobrazí větší. Pokud máš nastaveno automatické otáčení displeje.

hodnocení

0x

Hledejte stylus nebo též dotykové pero.
Zkuste se zeptat v papírnictví.

senior
hodnocení

0x

A také koukat na nápovědu, i když se naťukne blbost, tak nápověda je chytrá a v kontextu nabídne právě to dobré slovo, které jste chtěl právě napsat. Není sice stoprocentní, ale určitě to pomůže právě s tím položením na ležato a se zvolením největší klávesnice.

re4zon
hodnocení

0x
Klavesnice Swiftkey pro Android ma hromadu nastaveni vseho mozneho, vcetne zvetseni klavesnice klidne na 3/4 displeje. Pokud nemate zrovna ektodermalni displazii, urcite ani s velkymi prsty nebude problem.

hodnocení

0x

Úplně jednoduše. Já esemesky a zadávání do googlu diktuji.

karel556*
hodnocení

0x

V prodeji jsou propisovačky které jsou pro tento účel též vhodné, na horním konci "bambulka", kterou se dá nejen psát na dotykáči, - nebo stylus, koupit např. v prodejně mobilů.

lajk
hodnocení

0x
No já měl podobný problém a jsem naprosto spokojen s SwiftKey klávesnici, jde nastavit jak chcete v podstatě. Já píšu tak, levým palcem a pravým ukazovakem a jelikož se ta klávesnice neustále učí, když ji pomůžete, tak už po roce skoro nemusím tukat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]