Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čtečka čárových kódů k telefonu

Od: barcode odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

sháním cenově dostupnou čtečku čárových kódů pro práci s telefonem. Ještě lepší by bylo PDA/telefon se zabudovanou čtečkou, ale ty jsou všechny asi velmi drahé. Potřebuji číst EAN-13, EAN-8 a CODE128, což ale umí snad každá.

Našel jsem třeba toto, ten design by mi vyhovoval, ale 1) je to stále poměrně drahé, když přičtu cenu telefonu, tak už jsem téměř na levném PDA s integrovanou čtečkou, 2) funguje to na principu CMOS, což nevím, jestli je ideální... Lepší by byl asi laser nebo CCD...

Díky.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

2x
Muzete upresnit, na co to presne chcete? Predpokladam nacitani do nejake pos nebo skladove aplikace, a asi ve velkem. Nepotesim vas, ale jednoduche a levne reseni je problem sehnat, resime neco v tom smyslu v praci a je to otazka custom romky pro konkretni zarizeni.
Pro ostatni - cteni fotakem je pekna vec, ale musi to umet primo appka, ktera to pak zpracovava. Nacitat to nejakou free appkou fotakem je nepouzitelne.
barcode
hodnocení

Přesně tak. Co se týče čtení foťákem, tak to je nepoužitelné... Skenování trvá dlouho, často to kód nenačte/načte špatně + nefunguje to dobře v špatně osvětleném prostředí, což já zrovna dost potřebuju... Integrace do aplikace by nebyla snad ani asi problém. Jedná se o naši vlastní aplikaci, takže pro programátora by asi nebyl problém přidat zxing nebo podobnou knihovnu, ale zkoušeli jsme to externími aplikacemi a nefunguje to dobře...

re4zon
Pokud to mate na podnikani, tak oslovte nejakeho spolehliveho dodavatele podobnych reseni, napriklad zebru. Nebude to levne, ale rozhodne to bude fungovat a vyjde to ve finale levneji nez se patlat s integraci nejakeho univerzalniho kramu z conradu. Zvlast pokud si dokazete interne neco sw doupravit.

hodnocení

0x

No, to spíš záleží na sofwaru než hardwaru, hardwarově umí číst kódy snad všechny telefony. Scanuju normálně třeba v Tescu EANy atd. i Nokií za 3000 s Androidem 8.

Takže pak spíš zjistit jaký sofware (aplikaci) si do telefonu stáhnout. A na to je v Google obchodě Play třeba aplikace Čtečka QR a čárových kódů, která umí všechno možné (píšou: podporuje skenování všech běžných formátů čárového kódu: QR, Data Matrix, Aztec, UPC, EAN, Code 39 a mnoha dalších").

Jsou tam i další podobné aplikace.

Podle popisu by to měl umět i třeba tenhle mobil za dvaapůl tisíce alza.cz/...

barcode
hodnocení

Aplikace na skenování přes fotoaparát jsem zkoušel, ale to je nepoužitelné. Skenování trvá dlouho, často to kód nenačte/načte špatně + nefunguje to dobře v špatně osvětleném prostředí, což já zrovna hodně potřebuju... Hledám hardwarové řešení jako mám staticky u PC, pouze ale přenosné pro použití s mobilem...

hodnocení

0x
No a nestačila by vhodná aplikace a použít hardware, kterým je mobil už vybaven, tedy foťák a přisvětlovací LED? Načítám tak čárové i QR kódy docela běžně a bez problémů, ale nemám na to žádnou echt aplikaci.
barcode
hodnocení

Nestačilo. Aplikace na skenování přes fotoaparát jsem zkoušel, ale to je nepoužitelné. Skenování trvá dlouho, často to kód nenačte/načte špatně + nefunguje to dobře v špatně osvětleném prostředí, což já zrovna hodně potřebuju...

hodnocení

0x

Otevřete Obchod play a tam je čteček zdarma několik. Je jen na vás kterou vyberete. Jsou tam i recenze. Stačí pak jen nainstalovat.

barcode
hodnocení

Měl jsem to asi do dotazu rovnou napsat: Hledám hardwarovou čtečku. Aplikace na skenování přes fotoaparát jsem zkoušel, ale to je nepoužitelné. Skenování trvá dlouho, často to kód nenačte/načte špatně + nefunguje to dobře v špatně osvětleném prostředí, což já zrovna hodně potřebuju...

Záleží která aplikace, já čárový kód načtu vždy.

barcode
hodnocení

Jakou aplikaci používáte? Zkoušel jsem aplikaci běžící na knihovně zxing a potom i nějaké další, které tvrdí, že mají vlastní algoritmus, ale výsledky byli všude podobné – při dobrém osvětlení to kód vždy načetlo, ale problém je při horším osvětlení (to je pro mne poměrně zásadní) nebo lesklém povrchu (to by mi bylo asi i celkem jedno). Navíc čtení vždy trvalo poměrně dlouho (zejména kamera někdy opravdu dlouho zaostřovala).

hm*
hodnocení

0x

Opravdu by chtělo popsat použití. Protože HW čtečky se dají sehnat od ceny "pár korun" - ale ne k mobilu (USB, RS232, klávesnicový vstup, BT, ethernet (to už je dražší)). V případě mobilu (s kamerou/foťákem) jsou zas použitelné programy (snad i zadarmo), které kód vyfotí a pak dekódují. Jenže ty se ptáš zrovna na nenormální kombinaci - HW čtečka + mobil. Proč?

barcode
hodnocení

Ano, vím že se dají sehnat levné čtečky a myslím si, že by klasická USB čtečka i plně fungovala s mobilním telefonem (pomocí OTG), to je ale velmi nepraktické, jelikož v jedné ruce máte mobil a v druhé čtečku a skenovaný předmět už nemáte čím chytit... Aplikace na skenování přes fotoaparát jsem zkoušel, ale to je nepoužitelné. Skenování trvá dlouho, často to kód nenačte/načte špatně + nefunguje to dobře v špatně osvětleném prostředí, což já zrovna hodně potřebuju...

hm*

A musíš při tom obsluhovat ten mobil, nebo by stačila jen bezdrátová čtečka, třeba něco jako eshop.codeware.cz/...

Rychlost čtení tedy neznám.

hodnocení

0x

V podstate všetky čítačky s USB je možné pripojiť cez OTG kábel. Chovajú sa ako klávesnice. Prípadne niektoré čítačky podporujú aj bluetooth a majú vlastnú batériu. Tam by tiež nemal byť problém. Najlacnejšie budú tie klasického tvaru. Rôzne krabičky na s páskom zápästie alebo so stojánkom na mobil už ale pôjdú do peňazí.

barcode
hodnocení

Ano,o této možnosti vím. Ale je to naprosto nepraktické až téměr nepoužitelné. V jedné ruce držíte mobil, v druhé čtečku a skenovaný předmět již nemáte čím uchchopit... Napadlo nás s programátorem sehnat co nejmenší modul pro čtení (třeba z číny, jen holý PCB se senzorem) a na 3D tiskárně tomu vytisknout krabičku, připájet USB kabel a přidělat k mobilu, ale nic moc vhodného jsme také nenašli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]