Dobrý den, mame sousedy vtipalky, policie by samozrejme nic neresila jak to znam,dokud bych jim nevpalil nasvicenou fotku jak pachatel mačká na zvonek pred oblicej. Poradi mi nekdo co odpojit prosim?
Tolik odpovědi a většina úplně mimo. (Někdo si tu plete zvonek u dveří do bytu se zvonkem u vchodu a podobné výmysly, nebo nerozlišuje systém s externím bzučákem a s bzučákem ve sluchátku) Váš zvonek funguje na sběrnicovém systému kde stačí L- a L+ (dva nezapojené co koukají ze zdi patrně dřívější zapojení). To světle modré v levém horním rohu je "bzučák" pokud odšroubujete DPS a vyfotíte dalo by se poradit víc. Ostatní drátky v telefonu jsou vlastní propojení dvou DPS nikoliv připojení telefonu. Horní neobsazená svorkovnice slouží po připojení dalších externích periferií.
dusger*
Tohle je v podstatě správná odpověď, až na několik důležitých drobností. To modré vlevo není bzučák, ale jen spínač vyvěšeného sluchátka. Spousta domofonů zvoní tlačítkem od bytu, ale to je irelevantní, tazatel vyfotil domofon, mluvme o něm. Správně je, že je to dvouvodičový systém a zvonící z sluchátka. U většiny soustav jde vypnout zvonění, např. dlouhým přidržením tlačítka klíče apod. Zdá se mi to jako nejjednodušší řešení, jen si přečíst návod.
V tomhle typu domácího telefonu klasický zvonek není. K vyzvánění se používá tónový generátor kdesi ve ústředně/zdroji celého zařízení, (které je jedno pro celý dům). Signál generátoru se při stisknutí tlačítka přivádí do reproduktoru ve "sluchátku" příslušného telefonu. Odpojit to určitě lze, ale který drát je to ve Vašem případě nevím. Já mám v domě sterší 5 drátový systém.
doplněno 10.08.20 10:28:
U mě je to svorka označená "CA", ale takovou na Vašem obrázku nevidím .
Pokud demontujete telefon ze stěny, tak na zadní straně bývá typ telefonu...pokud dáte foto tohoto štítku, najdeme společně návod...i to, co se dá udělat se zvoněním...dejte i foto DT dole u vchodu...
Obyčejný vypínač kolíbkový. Přerušit jeden z drátů a vypínač se dá po provrtání krabice namontovat přímo na ni. Měl jsem to tak v každém bytě kde jsem bydlel.
Že by odpojit přímo drátek u zvonku? My teda máme už novější typ a tam se to dá nastavit bez zásahu do instalace.Hodně hlasitý - trochu hlasitý - vypnutý zvonek,
jane*
On se dával zvonek do krabice v bytě kde jsou jističe.Tam stačí jeden drátek odmontovat.
Zvonek jako takový tam nikde není. Signál se nepřetržitě generuje ve zdroji systému a po stisku tlačítka se rozvádí do reproduktorů jednotlivých sluchátek.
Já bych dal do tlačítka na jeden kontakt kousek izolepy a fotopast, abych věděl a měl zadokumentováno, kdo zvoní. Ale moc bych to nehrotil abyste neměl prořízlé gumy na autě a vybité okno v autě.
Do tlačítka zvonkového tabla paneláku ? To nemyslíte vážně, že ne? A tu fotopast byste umístil kam? Nad vchodové dveře, kudy projdou denně možná stovky lidí?
Když necháte telefon vyvěšený, nejen že ho zablokujete ostetním, ale taky umožníte náhodným kolemjdoucím poslouchat všechno, co se u Vás v předsíni povídá. To by mohl slyšet i každý v domě, kdo by zvedl svoje telefonní sluchátko .
ja bych zkusil nejdriv vytahnout ty 2 modry jumpery, jestli to neco udela kdyby nic, tak zacal odpojovat dratky vpravo na zelenym konektoru. predpokladam sluchatko nefunkcni vam nevadi, kdyz nikdo nezvoni, neni s kym mluvit.
Jaký zvuk to vydává při zvonění? Já mám podezření, že na té horní desce vedle svorkovnice to modré je bzučák. vede odtud nějak moc vodičů, 4 jsou pro mikrotelefon, odšrouboval bych tu desku a koukl co jsou ty další drátym 2 povedou na mikrospínač , možná 3 , pak by tam byl přepínač, a v klidu by byl zapojen bzučák...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.