Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zprovoznit telefon

Od: marcela54® odpovědí: 7 změna:

prosím,nejde mi telefon,který jsem zakoupila no Čína...potřebuji ho zprovoznit,poradíte?zdraví marcela

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepyk93*
hodnocení

2x

Pohrozit prodejci podáním trestního oznámení pro podvodné jednání...;)

Uvidíte,že hned bude ochotnější...*smich*

Takovédle lidi by měli zavírat až by zčernali,ona by je potom přešla chuť na takové podvody...*cert*

1jara*

Ano a kontaktujte administrátora na Aukru, že dotyčný vás podvedl.

hodnocení

Jo,jo to udělám,ještě čekám,pořád si s ním dopisuji a pak ho stopnu,má toho dost negativních reakcí,nevím,že ho již nezablokovali!

hodnocení

2x

myslim, že zboží můžte do 14-ti dnů vrátit (proč by ne). . . není tomu tak? . . Poslal bych jej zpět prodejci s tím, že ve 14ti denní lhůte odstupujete od kupní smlouvy. Finito, šmitec... neni co řešit. (a kupte někde jinej, stejnak je to nějaky "šméčko")

1jara*
hodnocení

1x

Jak je starý,kde jste jej koupia a název telefonu. Pokud je v záruce reklamovat, co baterie je nabitá a správně uložená. Jinak nemáme informace.

hodnocení

je z Aukra a prodejce je ze Slovenska :((,je od pátku,takže do 14 dní ,by měl vzít zpět,ale nějak se cuká,vymýšlí ,jak by se vykroutil,dělá z nás blbce ,že neumíme si nastavit telefon i byla jsem v prodejně,kde by mě mohli s tím vyhodit,ale vyhověli,prý bude vada telefonu(signál kolísá)děkuji za Vaší radu..zdraví marcela

repak*

Na prodej přes Aukro se budou dost těžko vztahovat ustanovení hlavy 5 části 1 Občanského zákoníku. Bude to podle hlavy 2 části 8 a dále. OZ třeba business.center.cz/... A pokud je ještě k tomu prodávající na Slovensku ...

Nebudete ze mě mít radost, ale jak pravíval údajně baron Rotschild: "Nejsem tak bohatý, abych kupoval levné věci."

doplněno 03.02.10 17:05:

Doplním "otevřenou"informaci: na prodej mezi fyzickými osobami, což je skoro jistě tento případ, se nevztahují ustanovení OZ o spotřebitelských smlouvách (tam je za určitých podmínek ta možnost vrácení). Ty platí jen pro prodej podnikatele fyzické osobě.

Podvod se bude v tomto případě těžko dokazovat, ještě ke všemu pokud prodávající nesídlí v ČR.

Takže většina rad je tu zcela "mimo mísu". Než radíte přečtěte si důkladně dotaz. Pokud o řešení problému víte jen "Franta říkal, že .."raději neraďte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]