Nejste přihlášen/a.
Hledám radu jak dostat obraz z tabletu s OS Android na TV která není chytrá, ale je k ní připojen Android box ve stejné sítí.
Chytré TV většinou umí Mirroring. V tabletech i mobilech je zrcadlení kolikrát součást OS a není třeba ani do tabletu instalovat aplikaci na zrcadlení.
Hledám dvě aplikace, možná jednu. Jednu do tabletu, druhou do Android boxu a výsledek by měl být, aby obraz z tabletu se zobrazil na TV. Oba přístroje mají svoje WiFi. Je jedno zda přes WiFi, nebo Bluetooth či s využitím stejně sítě přes router.
Pochopitelně aplikace která běží na obrazovce tabletu by šla pustit i na Android boxu a se zobrazením na obrazovce TV by nebyl žádný problém. Jenže to majitelce tohoto hardware těžko vysvětlím.
Doporučuji BubbleUPnP for DLNA / Chromecast / Smart TV play.google.com/...
když budete spokojen, koupit licenci
Je to server DLNA který umožní TV listovat v paměti mobilu, tabletu i sám umí vysílat přes domácí sít mobilem, tabletem multimediální soubory z vniřní paměti i serveru YouTube, Google Photos, Dropbox ... Neumí zrcadlit pracovní prostředí, jen přehrávat fotky, filmy, hudbu
Psal jsem o přenesení obrazovky tabletu na TV. Buble mám, licenci mám koupenou. Ovšem mohu poslat přes DLNA pouze soubory uložené v paměti
Soubory na YouTube mne překvapuje. To jsem tedy nezkoušel pokud to vůbec jde. Použití mělo být třeba na Skylink Live
Ani s tím Buble si nejsem jist. U mne je Smart TV a pokud je připojená k internetu tak video uložené v tabletu pošlu přes Buble na obrazovku TV. (Možná by šlo i YouTube puštěné z aplikace, nabízí se sdílení přes jinou aplikaci, přes www stránky asi ne) Ovšem pokud TV odpojím od sítě (simulace obyčejné TV) a k síti je připojen Android box, tak ten se tedy pro Buble jako zařízení nehlásí. Zbývá pouze Local, což je samotný tablet.
Mohu vyzkusit. Chromecast je k tomu přizpůsoben. Nahrazuje Smart TV. Nevím zda by neměla být spuštěna v Android boxu nějaká aplikace. Společná síť je základ. Jak by bylo jednoduché pustit příslušnou aplikaci (Skylink Live) přímo v Android boxu. Některým lidem to nelze vysvětlit
Určitě bez šance. Chce to bezdrátový displej což nabídne jedině Smart TV a asi taky Chromecast. V infu je informace, že TV musí umět Miracast, což neumí. Doporučená aplikace plná reklam, je jedna z mnoha které pracují s Miracastem. Používám jinou, bez reklam.
TV má vstup HDMI, šel by přikoupit Chromecast, ovšem Číňani uvedli na trh jiný výrobek který nabídne víc možností než Chromecast. Myslím že Chromecast nemá Google Play. A jen jeden z Chromecastu má konektor RJ45. Na vyšší rozlišení není WiFi taky žádná sláva.
Je přes LAN. O Chromecast neuvažuji, jedině až bude za přijatelnou cenu Xiaomi Mi Stick. Zkusím tedy nainstalovat do Android boxu zda se podaří. Uvidíme zda se podaří tablet (ten je přes WiFi ve stejné sítí) spárovat s Android Boxem
Jaká jistota. Kdybych o takové apce věděl tak se neptám. Zatím všechny apky v tabletu, i ty doporučené chtějí abych se připojil k Bezdrátovemu displeji. Apka vidí TV pokud je zapnutý Miracast, možná i ten Chromecast. Jak ale donutit aby viděla Androidbox. Co se týče aplikace Google Home třeba něco dělám blbě. Aplikace je nainstalována v Android boxu a spuštěna. Možná by mohla vidět nějaké chytré zařízení ale rozhodně nevidí ani tablet ani mobil ve stejné sítí. Připouštím, že něco mohu dělat blbě. Skleróza mi nepomůže.
Já bych to řešil jednoduše. Všechny aplikace jako Skylink Live jdou přímo pustit v Android boxu. Co ale nadělám s ženskou, která si nedá poradit.
Jinak soubor uloženyy v mobilu přes Android box spustím přes Androidbox na TV bez problémů. Jde o přenesení obrazu z tabletu třeba Skylink Live na obrazovku TV která není Smart, jen je j k ní připojen Android box
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.