Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunguje kuchyňský robot Kenwood km 280

Od: pepe* odpovědí: 32 změna:
Zdravím, koupil jsem na Aukru nefunkčního robota Kenwood km280, myslel jsem že to bude spínač jako jsem našel tady: brianlifeandtech.blogspot/...
Ale není to on, při proměření jsem si všiml třech divných kondenzátorů (viz foto) jinak všechno by mělo fungovat.
Může mi někdo poradit, kde ještě hledat chybu, nebo kdo se s něčím takovým potkal?. Děkuji

Nefunguje kuchyňský robot Kenwood km 280

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

divný kondenzátory se vypájí koupí nové a zapájí, já tedy nic divného nevidím, které máte na mysli konkretně?

pepe*
hodnocení

Myslím ty růžový dlouhý, který jsou přilepený tou žlutou hmotou která je na nich černá, když jsem je měřil tak zdálo se že jsou v pořádku ale nevím, prostě dám robota do zásuvky, otočím kolečkem a nic se neděje.

hodnocení

2x

Takhle na dálku nelze poradit. Může to dělat kterákoliv součástka. K opravě by bylo dobré mít schéma zapojení (což asi neseženete) a hlavně mít aspoň základní znalosti o elektronických obvodech a jejich měření. Nic ve zlém, ale když nerozeznáte kondenzátor od rezistoru a netušíte, kde máte co naměřit, nemáte šanci to opravit.

doplněno 04.08.20 20:02:

"...zkusil jsem to prohřát i horkovzduškou."

No to jste tomu pomohl *zed*! Polovodiče jsou na teplo docela náchylné. Je možné, že jste tím tu elektroniku dorazil.

111®
04.08.20 20:01

asi tak

111®
hodnocení

0x

no to nejsou ondenzátory ty jsou černé se stříbrným vrchem, tohle jsou odpory, takže jde o to jak jste je měřil a měří se jedním koncem vypájeným...

pepe*
hodnocení

Aha, já měl na to že to jsou kondenzátory, děkuji moc. Zkusím to ještě změřit ale, stejně si myslím že to budou oni.

111®
hodnocení

0x

no tak podle čárového kódu uzčit nejdříve hodnotu aby jsi věděl kolik máš naměřit, jestli to dobře čtu tak Hnědá-hnědá -rudá-zlatá by bylo 11x100=1100Ohm ale nevím jestli je to tak..

pepe*
hodnocení

Je to úplně dole šedá, červená, hnědá hnědá

111®
hodnocení

0x

to je moc velký násobitel,, odpory vypadají výkonové tak 2,5 až 5W takbulka: telefon.unas.cz/...

Nefunguje kuchyňský robot Kenwood km 280 #2
pepe*
hodnocení

U jednoho mi měřák naměřil 001
U druhého 022
U třetího 001
U čtvrtého 001

111®
hodnocení

0x

na jakém rozsahu? měl by být na kOhm, měřit tak málo je nesmysl, buď je přerušen , pak to hlésí nekonečno, nebo změnil hodnotu takže je to nějak kolem co má podle kódu...

pepe*
04.08.20 17:32
hodnocení

2000k ohm

111®
hodnocení

0x

měřit na 2kOhm, což zmanená že očekáváme hodnotu do 2 kOhm

pepe*
hodnocení

Mám bohužel na měřáku jen 20k ohm
>1. 1.09
>2. 1.09
>3. 1.09
>4. 1.09

111®
hodnocení

0x

to by mohlo být jestli je to vypájeno, jinak to ovlivňuje cokoliv v zapojeném stavu a není na to spoleh..no ony jsou to přesné odpory myslím že 0,01%, to říká ta stříbrná nebo zlatá

pepe*
hodnocení

Takže to dělá tohle? Zkoušel jsem proměřit i jiné ale podle hodnot to vypadá že to jde

111®
hodnocení

0x

mě ty hodnoty přijdou OK pokud jste je měřil jedním koncem vypájeny, co je to za součástku na tom chladiči? myslím že to bude termistor co pouští proud do motoru, ale není to čitelné

doplněno 04.08.20 18:00:

jen tak na okraj a přívodní šňůra je OK , jde na vypínač elektrika?

pepe*
hodnocení

Nevím jestli to je termistor, myslím že termistor je ten modrý na té druhé fotce ale nevím na co si dát měřák abych to mohl změřit
Nefunguje kuchyňský robot Kenwood km 280 #3
Nefunguje kuchyňský robot Kenwood km 280 #4

111®
hodnocení

0x

pardon blbnu, ne termistor ale TYRYSTOR, nedí se to přečíst? Fotky mázlé

pepe*
hodnocení

Nemohu přečíst co na tom je, protože to není vidět
pepe*
hodnocení

Do vypínače elektřina jde, do spínačů taky, ale kabel od elektřiny nevím kam vůbec vede
pepe*
hodnocení

Teď jsem si všiml že když ho dám do zásuvky a otočím kolečkem vypínačem tak že v něm cvakne, jinak zkusil jsem to prohřát i horkovzduškou jestli není někde špatný spoj a není

111®
hodnocení

0x

a jinak až na desku elektrika jde? odškrábnout to zajištění šroubku a tam by mělo být pak napsáno třeba Ty jako Tyrystor

pepe*
hodnocení

Teď jsem si všiml že když ho dám do zásuvky a otočím kolečkem vypínačem tak že v něm cvakne, jinak zkusil jsem to prohřát i horkovzduškou jestli není někde špatný spoj a není
Zdroj: poradte.cz/...
pepe*
hodnocení

Takže elektřina do toho jde, jen něco tomu vadí
pepe*
hodnocení

Je to tyrystor, píše na tom T816-600CW

111®
hodnocení

0x

vydný tyrystor...na tom chladiči bych si typnul..

pepe*
hodnocení

To může dělat to cvakání? Našel jsem ho tady za cca 30kč ale nevím jestli to je ten správný vypadá stejně
kondik.cz/...

111®
hodnocení

0x

no on to může být také triak, to chce přečíst co je napsáno u součásky, odpor tam má R12, kondík C9 a co je u té součástky? Cvakání dělá relé

pepe*
hodnocení

Při naměření tyristoru jsem naměřil hodnotu 066

111®
hodnocení

0x

takové měření se musí nastudovat, to se těýko vysvětluje, pro dnešk končím..

pepe*
hodnocení

Zdravím, dneska jsem vyměnil v robotě úplně nový tyristor a zkoušel ho dát do zásuvky, když otočím spínačem tak v robotě jen cvakne a to je vše, může mi někdo poradit? Díky předem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]