Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, povinná výbava vozidla platí pro všechny stejně a není vázána na povolání řidiče či majitele auta. Zdravím!
Vilíku...
Elektrikáři stačí především vlastní znalosti (tedy potvrzené vyhláškou, kterou má platnou), pokud si nářadí půjčí u zákazníka.
Jednomu stačí zkoušečka a základní sada šroubováků, klíčů a kleští, druhý potřebuje horolezecké vybavení.
Trochu upřesněte dotaz. Klidně se tu můžem rozepsat.
Elektrikáři dělají silnoproud, energetiku, hromosvody, sdělovací techniku, drážní zabezpečovací zařízení, speciální elektroinstalace ve zdravotnictvý, atd...
Neumím si představit pracovat s cizím nářadím. Každý je zvyklý na to své. Aspoň já to tak mám. Prostě to mám "v ruce", včetně měřáků.
Úplně všechno .. a hlavně nikdy nic nevyložit - ve momentě, kdy to totiž z auta vytáhnete tak to budete potřebovat.
"Kdo je připravně, není překvapen." Takže samozřejmě nářadí, zkoušečky, měřáky, aku nářadí. Kabely. Žebřík a nějaké malé schůdky. Pokud dělá servis tak nejčastější náhradní díly. Ideálně vše s čím se může setkat - ze zkušenosti, než si jako řemeslník auto vybavíte ideálně bude to trvat.
Ještě bych podotkl to, že ještě důležitější je auto dobře zabezpečit. Vybavení v autě se totiž snadno přehoupne přes 100tis.Kč a takovéto dodávky jsou častým cílem různých zlodějíčků - případné vykradení pak bolí násobně...
Tak si najdi vhodné učiliště a pokud budeš mít solidní známky, tak ti nic nebude stát v cestě. Možná pak časem zjistíš, jak je tato práce zajímavá a půjdeš třeba ještě dál, než jen vyměňovat vypínače a zapojovat lustry. Já jsem celý život pracoval jako provozní elektromontér (v několika velkých podnicích) a byl jsem spokojen. V podstatě jsem se dostal ke všemu, co obor obnáší. Dělat jen instalace v bytech by mě nebavilo.To je spíš taková nádeničina.
Tak v první řadě platné živnostenské oprávnění v elektrotechnice, platné zkoušky a s tím i spojené vzdělání. Pokud jste zedník a vidíte se v tom, že natáhnete pár kabelů a budete za vodou - tak se na to rovnou vykašlete...
Ono se říká, na blbou otázku, blbá odpověď. Pokus se chci na něco zeptat a dostat odpověď bez nabaleného balastu, tak musím také přesně specifikovat a ne se blbě zeptat a potom plácat hovadiny.
Feraxi, pokud to není AKU z lídlu, ale třeba Makita, tak ta nezklame nikdy . Navíc já třeba mám náhradní vždy v nabíječce a dobíjím i v autě.
Od té doby, co má synek služební Makytu, nechci nic jiného. Od flexy až po utahováky. Páč do ciziny jedině AKU.
Miki, opět velká radfost...
Zrovna jsem vytáhl těžkou AKU utahovačku na sekačku. Hergot, to je pohoda...
Miki, já si to jen tak zkusil googlit. V životě jsem to nepotkal, ale 6 minut... to abych pořád přehazoval AKU
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.