Nejste přihlášen/a.
Zdravím všichni
Vlastním 15 starý mrazák whirlpool a dělal jsem údržbu (odmrazování a čištění)
Při čištění výměnníku od prachu kde se chladící médium zbavuje tepla jsem omylem odlomil nějaký černý váleček z gumy nebo z něčeho. Po těch letech se ta guma úplně vysypala a byla nasazená na trubičce těsně za kompresorem kde je médium pod tlakem.
K čemu ta gumová věc slouží?
Proč to mají skoro všechny lednice a mrazáky?
Může to fungovat bez toho?
Podle mě je to jakési závaží na utlumení vibrací od kompresou na další části systému.Fungovat to bude, ale hrozí "uklepání" té kapiláry.
Ale třeba se pletu .
Uklepání nehrozí, právě pro to, že je váleček určen pro eliminaci vibrací. Ses v tom trochu zamotal. Taky to slouží k utlumení zvuku podobně, jako gumová náplast na spodku dřezu. Na funkci rostlináře to nebude mít vliv už vůbec.
máš pravdu a body, fungovat to bude, klidně bych tam dal izolaci na teplou vodu a obtáhl izolepou, jenje třeba bychytat místo kde ro rezonanci utlumí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.