Nejste přihlášen/a.
iPhone mě požádalo k přihlášení k iCloud : zadal jsem proto jméno a heslo a píše to: Apple id je uzamčeno, zvolím odemknout účet, možnosti odemčení: pomocí emailu nebo bezpečnostní otázky. Já si z dvou bezpečnostních otázek pamatuju jenom jednu a druhou nevím. Když ťuknu odemčení pomocí e-mailu, píše to: na e-mailovou adresu byly zaslány instrukce k odemčení Apple id. Ale já nevím na jakou e-mailovou adresu. Takže se ptám jak zjískat odpovědi na bezpečnostní otázky a jak zjistím na jaký e-mail mě byly zaslány instrukce k odemčení Apple ID.
Na email, který máš přihlášený do icloudu. Tudíž ten, který jsi v mobilu používal. já mám třeba @icloud.com, ale může to být i seznam nebo jakýkoliv jiný.
Je to "nový" mobil? Kupoval jsi ho z bazaru/od překupníka? Třeba se neodhlásil z icloudu a byl tam pořád jeho email. Nebo pokud se to stalo hned po koupi, jedná se o kradený mobil. Pokud jsi mobil předtím používal delší dobu, se svým účtem, určitě ti přijde mail, pokud nevíš kam, večer zkontroluj všechny své mailové adresy. (večer, kdyby to náhodou trochu déle trvalo)
Teda na tvůj McGyver nick, otázka poměrně lamberská... Macgyver by si poradil sám, ne?
Na který email, to asi dobře víš protože ti to ukazuje začátek a konec emailu a prostředek vyhvězdičkovan. A pokud si nevzpomeneš podle začátku a konce emailu, tak to asi evidentně není tvůj email že?
raději příště používej třífázové ověření, to výše uvedené se dají snadno obejít tak, pokud máš současně více zařízení jakože iPhone a iPad nebo iPod, ověříš to kliknutím přes jiné zařízení. Pokud máš pouze jediné zařízení, případně pokud je kradené, tak máš asi smolíka. Poslední možnost je najít nákupní doklad se sériovým číslem, Nebo originální krabici, a obrátit se na Apple podporu na tel: 800 701 391
kontrolní otázky jsou 3, pokud si jednu z nich zapomněl, tak když klikneš znova tak se ti nabídne jiný pár otázek.
A pokud je mobil kradený, tak máš smůlu.
Mimochodem, i když vyndáš simkartu, nebo když vypneš mobilní data, tak se ten mobil dá trasovat, od iOS 13 všechny Apple mobilní zařízení skenuji všechny okolní Apple zařízení (přes bluetooth MAC adresu) a hlasi jejich polohu do Cupertina
Takže třeba i iPad Wifi bez GPSky A bez mobilních dat, případně i s vypnutou Wi-Fi, lze krásně sledovat jeho pohyb. Což patrně neví asi tak 99,99% uživatelů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.