Nejste přihlášen/a.
Chceme instalovat kameru na fasádu našeho RD. Nejsme si ale jisti, zda kamery po nějaké době nezpůsobí vlivem srážek - deště, v zimě tající sníh - na fasádě špinavé "šmouhy". Do jaké výšky je nejvhodnější kameru instalovat? Je nutná její údržba? Nemá zde někdo zkušenost? Děkuji za informaci.
Já jsem instaloval před cca 8 lety 4-kamerový set - spíše na vyzkoušení, prakticky nejlevnější co bylo. Když jsem obcházel barák a rozvažoval, kam kamery umístit, tak mě napadlo umístit je pod přesah střechy. Byl to dobrý nápad, kamery jsou v suchu (i když by měly povětrnost snášet, jako další bonus je to, že jsou poměrně skryté, kamery jsou černé a podbití střechy tmavohněné, takže nebijí do očí, pozorovací úhel ja taky super. Jedinou údržbu co občas dělám, je to, že vyženu nějakého příliš aktivního pavouka, který si to štráduje před objektivem, čímž však spouští záznam.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.