Zdravím. Dostal jsem repro genius 5.1 a výstup jsou tři Jack samci. Mám TV LG 49UM7100PLB. Netušíte někdo jak repro k TV připojit? Jeslti neexistuje redukce z 3xJack na hdmi? Hledám už 3 den a stále bez úspěchu. Díky za případné info. Přidávám foto kabelu a vstupu do TV
Tato Repro jsou určena ke zvukové kartě do stolního počítače,kde tato karta již rozděluje přední a zadní + wofer...k televizi jednoduše nelze. Co budete dělat s 5.1 v televizi...? K tv lze použít av-receiver+repro nebo soundbar(2.1)...
veckocz
Díky. Nejde mi úplně o 5.1 zvuk... Spíš jsem jen doufal o rozšíření zvuku v TV. Ale diky za info
Musel by jste mít adaptér z optckého výstupu v tv na analog 5+1 viz odkaz. lunzo.cz/... . Za druhé rozebrat vaše konektory (co držíte v ruce) a předělat na 5 (všechny kanály zvlášť) cinčů do adaptéru. Za třetí, musíte mít příjem (program) který vysílá 5 kanálový zvuk. Běžně jsem 5 kanálový zvuk příjímal před mnoha a mnoha lety na německé stanici Premiere (satelit), kde vysílali filmy, zvuk 5+1. Jinak jednoduše lze z optic. výstupu v tv do optiky v recievru 5+1.
doplněno 22.07.20 17:28:
... předělat na 5+1
veckocz
Díky za odpověď. To nevím jestli zvládnu. Hold dáme repro k pc. Díky za pomoc.
jofa*
Všechno jde jen mít trochu zkušenosti. Nejjednodušší by bylo, pokud má tv vstup na sluchátka, vzít zvuk odsud a napojit,naletovat na konektory (koupit dva samce jack ) do kterých zastrčíte zelený, černý jack.
veckocz
Právě ten vstup na sluchátka je problém. Ten tam není...
juraja: Tak to nezapojíte. Červený a bílý u tv patří ke vstupu audio u komponentního vstupu tv- Je to vstup- audio in. Ani to nezloušejte, zvuk z toho neleze.
janh*
Ano na tv je to vstup...výstup jen digitální...
jofa*
Kdyby to šlo, tak měl radu již včera v 17:23.
jofa*
Jedině tento převodník na 2 kanály stereo alza.cz/...
Kdybych tedy koupil tu krabičku. Jakým kabelem propojim tu TV s krabičkou?
jofa*
Propojíte kabelem co vám psal juraja. Na obou koncích cinch audio červený bílý (krabička- Genius). A potom kabel na propojení tv optika -krabička převodník. alza.cz/...
jofa*
Jsou i lacinější a kratší.
jofa*
Kdyby jste koupil ten první převaděč co jsem vám psal, tak můžete z převaděče propojit na genius 5+1. Káble na koncích cinche.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.