Nejste přihlášen/a.
Telefon mi posílá SMS bez diakritiky. Po aktualizaci na miui 12 se mi při odeslání sms objeví okno, že telefon převede sms na text bez háčků a čárek. Jinak nic neodešle. Kde se to prosím dá změnit? Chci posílat normálně s diakritikou.
Já mám paušál, takže to neřeším, naopak mě diakritika vyhovuje, Bez diakritiky je čeština jalová. Takže petrxxx .
Na diakritiku není potřeba něco zapínat, stačí při psaní podržet to které písmeno a pak vybrat co je třeba.
Jseš jediný kdo chce diakritiku zapnout. Většina to vypíná. Některé předinstalované aplikace to neumí. Třeba Xiaomi Redmi Note 8T to umí, ale neumí písmeno "e" takže Textra. Tam jde diakritika vypnout.
SMS s diakritikou je nejméně 3x dražší. Někomu to nemusí vadit.
SMS s diakritikou je stejně drahá jako bez diakritiky. Jediný rozdíl je, že se vejde méně znaků. Přibližně polovina. Mě tedy v naprosté většině případů stačí i jen ta polovina znaků.
Díky za radu, taky jsem to nemohl najít. telefon najednou nechtěl odeslat zprávu bez toho abych aktivoval úpravu textu. Takhle to šlo opravit. Taky chci psát česky ruka mi neupadne a je to srozumitelné. Díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.