Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Telefon mi posílá SMS bez diakritiky. Kde to zapnout?

Od: petrxxx odpovědí: 14 změna:

Telefon mi posílá SMS bez diakritiky. Po aktualizaci na miui 12 se mi při odeslání sms objeví okno, že telefon převede sms na text bez háčků a čárek. Jinak nic neodešle. Kde se to prosím dá změnit? Chci posílat normálně s diakritikou.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já mám paušál, takže to neřeším, naopak mě diakritika vyhovuje, Bez diakritiky je čeština jalová. Takže petrxxx *palec*.

doplněno 25.04.21 11:04:

Na diakritiku není potřeba něco zapínat, stačí při psaní podržet to které písmeno a pak vybrat co je třeba.

Ono je něco jiného písmeno s háčkem napsat a něco jiného to i s diakritikou odeslat. Textra třeba umí napsat prvních 160 znaků ( i když je to třeba jen 70 písmen) napsat s háčky ale když pokračuju ve psaní tak diakritiku vypne a text se dál vejde jen do jedné zprávy. To mi připadá jako dobré řešení. Ostatně, esemesky jsou dneska stejně už záležitost na okraji zájmu. Dřív jsem jich psal třeba 150 měsíčně a teď už sotva 20/30

Kdo chce něco rychle sdělit, tomu SMS bohatě stačí.

priklad11*
hodnocení

1x

Jseš jediný kdo chce diakritiku zapnout. Většina to vypíná. Některé předinstalované aplikace to neumí. Třeba Xiaomi Redmi Note 8T to umí, ale neumí písmeno "e" takže Textra. Tam jde diakritika vypnout.

SMS s diakritikou je nejméně 3x dražší. Někomu to nemusí vadit.

SMS s diakritikou je stejně drahá jako bez diakritiky. Jediný rozdíl je, že se vejde méně znaků. Přibližně polovina. Mě tedy v naprosté většině případů stačí i jen ta polovina znaků.

... takže je dražší. Protože to co se bez diakritiky vejde do jedné, tak s diakritikou je rozděleno do více zpráv

horackovaadela
hodnocení

1x
Dobrý den,
Já zapla diakritiku takto:
Otevření zprav -> 3 tečky -> rozšířená nastavení -> pouzivani jednoduchych znaku (pokud mate zapnuto, vypněte)
inna
Děkuji moc za návod. Nikde jsem to nemohla najít. Stručně a jednoduše... Díky
svara

Díky za radu, taky jsem to nemohl najít. telefon najednou nechtěl odeslat zprávu bez toho abych aktivoval úpravu textu. Takhle to šlo opravit. Taky chci psát česky ruka mi neupadne a je to srozumitelné. Díky.

janchlebek

Az dnes jsem si všiml ze at pisu s diakritikou tak se sms odeslala bez diakritiky. Coz nevadi az do chvile, kdyz si pisete s clovekem ktery nema alternativu k sms, a je treba sdelit dulezitou informaci kde hacky a carky hrajou roli. Tento navod to opet vyřesil. Funguje

mirek234
Děkuji mockrát
jozefff

petrxxx
hodnocení

Už jsem to našel. V sms zpávávách nahoře tři tečky a nastavení.:)

hodnocení

0x
Aby ses nedivil při vyúčtování. Zpráva s diakritikou kolikrát vyčerpá 160 znaků už při nějakých 70 písmenech. Já naopak zas na Xsi. A2 možnost odstraňování diakritiky neměl tak jsem musel instalovat textra.apk

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]