Nejste přihlášen/a.
Jaký sporák? Jistič vypadne při zapojení do zásuvky? Nebo po zapnutí něčeho? Čeho? Rozepište se trochu podrobněji...elektrické plotýnky to asi nebudou, snad el. trouba...při jištění 13A...nebo jen "jiskrové" zapalování?
Musím číst všechno...jedná se o troubu...takže po zapnutí horního, spodního topení? Dejte typ sporáku...pomůže to
"...a když připojím sporák, vypadne mi jistič"....takže budu spekulovat..když připojím kabel sporáku (el.trouby) do zásuvky, vypadne mi jistič. Za předpokladu, že je trouba na přepínači vypnuta (tak to v drtivé většině případů bývá) a vypadne jistič, je problém v zástrčce, kabelu nebo vnitřním zapojení trouby; kdyby tazatel psal "zapnu sporák" nebo "zapnu topení trouby" a vypadne mi jistič, pak třeba vada topné spirály...ale to se asi nedozvíme, tazatel nikde...kdopak ví, jak dopadl při měření...když se ptá tak, jak se ptá
Špatný kontakt, zvětšený odpor, tedy zahřívání spoje...až vypálení a buď vyhazuje jistič nebo dojde k přerušení vodiče (spoje). Hlavně, že funguje...
Protože to bylo z nějakého důvodu přetěžované ... bez dalšího měření lze jen těžko říct - můžete vyhořet, může to někoho zabít - kdo ví? - práce pro elektrikáře. Pár dnů zpět tu bylo téma ohledně toho, co je nebezpečné v souvislosti s elektřinou doma a včera byl na internetu článek o moc šikovném pánovi který si dle své manželky vše dokázal opravit sám a udělal si prodlužku - vše fungovalo v pohodě, než ho to společně se synem a vnukem zabilo. - odborné věci patří do rukou odborníků.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.