Nejste přihlášen/a.
Byl jsem u u pozemního vysílače v Brně na Barvičove.
Nemohl jsem si nevšimnout volně plandajících kabelů bez nějaké ochrany.
Neměly by být kabely aspon v husím krku? Vzdyt ta izolace musí strašně degradovat?
Pokud používají kabely pro venkovní instalace, jakože určitě jo, tak v tom nevidím ploblém.
Do chrániček se kabel dává pouze v místech, kde se kabel pohybuje a mohlo by dojít k poškození izolace.
Když tam dáš husí krk, tak ti po kabelu poteče voda a v husím krku bude bazének. Dále se husím krkem voda dostane třeba až do místnosti. A v husím krku se budou hromadit nečistoty a různá havěť se tam může schovávat.
Když je vhodný kabel pro venkovní použití, tak po něm voda steče a v nejnižším místě odkápne. Žádné nečistoty nebo havěť se tam nehromadí.
A pokud se ti to nelíbí, tak se nech zaměstnat u radiokomunikací a můžeš jim navrhnout a realizovat vylepšení.
A to píšu já strojař s málo elektroinstalačními zkušenostmi.
Co nechápu, proč to píšeš nám sem?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.